Acasă Actualitate Nokia a lansat un sistem de routere mesh pentru acasă

Nokia a lansat un sistem de routere mesh pentru acasă

-

Nokia a lansat o serie de routere de tip mesh numite Beacon, iar cel de-al doilea produs din această gamă se numeşte Beacon 1, un sistem mesh performant, cu funcţii inteligente integrate, pentru conexiuni de internet cât mai stabile, informează go4it.ro

Nokia este un nume pe care îl asociem de obicei cu telefoane mobile, însă compania finlandeză s-a extins în ultimii câţiva ani în mai multe domenii. Noul Beacon 1 diferă faţă de Beacon 3, lansat anul trecut, atât prin design cât şi prin capabilităţi.

Nokia: Sistem de routere cu mai multe dispozitive conectate

În timp ce Beacon 3 era un sistem Wi-Fi care garanta viteze de până la 3.000 Mbps, fiind mai degrabă potrivit pentru companii, Beacon 1 pare să fie mai bine orientat către utilizarea de acasă.

Staţia are o nouă carcasă, mai „plată” decât cilindrul în care erau integrate componentele Beacon 3. Aici sunt integrate antenele de 2,4 şi 5 GHz, care permit o viteză totală de transfer de 1.200 Mbps. Pot fi adăugate mai multe unităţi Beacon 1 pentru a realiza un sistem mesh, iar configurarea se face exclusiv printr-o aplicaţie de mobil, disponibilă pe iOS şi Android.

Sistem de routere cu mai multe dispozitive conectate

Nokia: Software intern Beacon 1  cu scanare inteligentă

Software-ul intern al Beacon 1 poate scana reţelele din jur şi alege un canal care să nu interfereze cu acestea, pentru o acoperire mai bună. Pentru conexiuni mai stabile şi posibilitatea de a prioritiza traficul automat, Beacon 1 poate detecta tipul dispozitivului, astfel, în cazul televizoarelor inteligente, de exemplu, router-ul Nokia poate să prioritizeze traficul către acest dispozitiv, atunci când redă un clip video 4K.

Router cu mai multe unități pentru una, două sau mai multe camere

Beacon 1 este realizat pentru a fi folosit în apartamente sau case cu etaj. O singură unitate este de ajuns pentru a acoperi 140 m2, două unităţi pentru 280 m2, iar trei unităţi pot deja să acopere o casă cu patru sau mai multe camere, sau cu mai multe etaje. Conexiunea WAN se face printr-un port Gigabit, în timp ce unitatea are şi un port Ethernet LAN pe care poate fi conectat un PC.

Cât costă un router?

Preţul unui Beacon One este de 130 de dolari, în timp ce un pachet de trei Beacon 1 costă 300 de dolari. Nokia Beacon 3 costă 200 de dolari.

Autor: Aurelian Marian Soare

ȘTIRI VIDEO GdS