22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTrucuri ca machiajul tău să reziste şi la peste 30 de grade

Trucuri ca machiajul tău să reziste şi la peste 30 de grade

Pe timpul verii foarte multe femei, care obişnuiesc să se machieze, se lovesc de o problemă: rezistenţa machiajului la caldură. Dacă ții cont de câteva sfaturi simple de make-up, nu vei mai avea probleme de acum încolo cu machiajul care curge după câteva ore de stat afară.

Într-adevăr, căldura nu face casă bună cu produsele de make-up. Tocmai de aceea ai nevoie de mici trucuri care să te ajute să-ţi păstrezi machiajul intact toată ziua, chiar şi la temperaturi de peste 30 de grade.

Începe prin a-ți hidrata tenul

Modul în care îți îngrijești pielea este la fel de important precum machiajul pe care îl aplici. Dacă sări peste pași importanți, precum hidratarea tenului, pielea ta va încerca să compenseze secretând și mai mult sebum. Pentru a preveni acest lucru, este indicat să îți începi rutină de machiaj prin aplicarea unui gel sau a unei creme hidratante. Ele nu trebuie să conţină uleiuri. Acestea trebuie să absoarbă excesul de grăsime și să îi dea tenului tău un aspect mat și uniform.

Aplică un primer cu protecție solară

În zilele însorite de vară este esențial să îți protejezi pielea cu ajutorul unei creme. Primerul şi fondul de ten cu protecţie solară sunt şi ele potrivite. Primerul nu ar trebui să îți lipsească din arsenalul de cosmetice, întrucât ajută la fixarea machiajului pentru mai mult timp. Alege un produs cu o textură ușoară. Acesta nu trebuie să îți îngrașe tenul.Trebuie să îți umple ridurile fine și să minimizeze aspectul deschis al porilor. Astfel, îți va fi mult mai ușor să aplici fondul de ten în mod uniform.

Înlocuieşte fondul de ten

Dacă ai un ten fără probleme, cea mai bună soluţie, pe timpul verii, este să înlocuieşti fondul de ten cu o cremă BB. Hidratează, vindecă, protejează împotriva radicalilor liberi, acoperă imperfecţiunile, matifiază şi are factor de protecţie, ceea ce o face perfectă pentru tenul tău, în zilele de vară. Dacă totuşi ai nevoie de fond de ten, este recomandat ca în timpul verii să foloseşti un fond de ten care să conţină talc. Acest ingredient absoarbe excesul de sebum, astfel că pielea ta nu va mai avea acel aspect lucios. Dacă vrei să fixezi fondul de ten, poţi să foloseşti o pudră translucidă pe frunte, nas şi bărbie. Însă, trebuie să iei în considerare faptul că pudra îţi va încărca tenul.

Produse speciale

Machiajul rezistent la transfer este o soluţie bună pe timp de vară. Acesta se păstrează întreaga zi şi nu este afectat de transpiraţie, căldură sau apă. Asta şi pentru că produsele cosmetice rezistente la apă conţin un ulei pe bază de silicon care le ajută să se fixeze foarte bine pe piele. Însă, din aceast motiv, ele nu se îndepărtează foarte uşor de pe faţă, aşa că vei avea nevoie şi de produse de curăţare speciale. Totuşi, este important să ştii că acest gen de machiaj nu este recomandat pentru folosirea zilnică.

Nu te machia puternic

Machiajul foarte elaborat nu rezistă la temperaturi înalte, așa că este indicat că pe timpul verii să optezi pentru un make-up cu aspect natural, care să nu îți încarce foarte tare tenul. Fardurile în culori vibrante sau rujurile în nuanțe puternice sunt potrivite mai degrabă pentru machiajul de seară. În schimb, dacă nu vrei să ai probleme cu fardul întins sau cu eyeliner-ul care curge, poți aplică pe pleoape înainte de a te machia un primer sau puțină pudra translucidă. Astfel, machiajul se va fixa mult mai bine și va rezistă pe tot parcursul zilei.

Spray de fixare a machiajului

Un alt truc pentru ca machiajul tău să reziste şi la peste 30 de grade este folosirea unui spray pentru fixare. Acest produs este asemenea unui fixativ pentru păr. Se foloseşte la finalul machiajului şi se pulverizează de la o distanţă de 15-20 de cm de faţă.
Cu ajutorul lui, machiajul tău va rămâne intact pe tot parcursul zilei. Însă, acest produs nu este recomandat pentru o folosire zilnică deoarece blochează porii.

Nu uita de hidratare

Un alt lucru foarte important de care trebuie să ţinem cont pe timpul verii este acela că din cauza căldurii pielea noastră se deshidratează mult mai uşor. De aceea, trebuie să-i asigurăm cele necesare pentru a nu se usca. Foarte eficientă este hidratarea din interior care se face cu ajutorul apei, a ceaiurilor naturale, a fructelor şi legumelor, dar şi cea din exterior, cu ajutorul cremelor hidratante.

Citeşte mai multe trucuri pentru un machiaj perfect.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS