10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate7 trucuri pentru un machiaj perfect

7 trucuri pentru un machiaj perfect

Fruntea începe să-ţi lucească,fondul de ten se strânge,rujul nu ţi sepotriveşte? Ţi se par cunoscute? Iată câteva trucuri simple pentru a avea un machiaj reuşit.

 

1. Foloseşte o cremă hidratantă
Înainte de a începe machiajul propriu-zis,curăţă-ţi bine faţa şi aplică o cremă hidratantă. Acum tenul este pregătit pentru fondul de ten. În loc de cremă poţi alege şi o bază de machiaj cu o textură uşoară sau o cremă hidratantă colorată, cu factor de protecţie,care poate înlocui fondul de ten.
2. Ascunde micile imperfecţiuni
Dacă ai mici imperfecţiuni,aplică mai întâi un anticearcăn şi apoi fondulde ten. Pentru pete mai închise la culoare sau roşiatice foloseşte un stick pentru ten acneic,care are o putere de acoperire mai mare şi este benefic pentru ten.
3. Aplică pudră în zona T
După ce te-ai dat cu fond de ten aplică un strat subţire de pudră sub ochi,pentru a preveni întinderea fardului de pleoape, care va cădea în timpul machierii, precum şi în zona T, pentru e evita efectul de ten lucios din timpul zilei. Îndepărtează excesul,tamponând uşor cu un şerveţel.

4. Optează pentru culorile care te avantajează

În funcţie de nuanţa tenului, alege culorile care ţi se potrivesc. Pentru tenul deschis sunt indicate tonurile de bej şi roz pal, pentru cel mediu foloseşte lila sau roz satinat. Dacă tenul tău este închis, optează pentru nuanţe calde şi un machiaj cât mai discret.

5. Renunţă la conturul negru al ochilor

Înlocuieşte clasicul creion negru cu unul în tonuri delicate, care va da un aspect natural feţei şi luminozitate privirii. Poţi folosi nuanţe de maro,verde închis sau gri-petrol.

6. Alege corect nuanţa rujului

Pentru a alege un ruj care ţi se potriveşte, culoarea acestuia trebuie să fie cât mai apropiată de cea a buzelor. Aşadar alege-l în aceeaşi nuanţă sau cu un ton,două mai închis decât culoarea buzelor tale.

7. Conturează-ţi sprâncenele

Accentuează linia sprâncenelor cu ajutorul unui creion sau al unui fard mat, într-o nuanţă cât mai apropiată cu cea a sprâncenelor. Îndepărtează surplusul cu ajutorul unui beţişor de urechi. Pentru sprâncene rebele foloseşte un gel transparent sau colorat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS