12.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDosarul Sorinei, mutat la Tribunalul Olt

Dosarul Sorinei, mutat la Tribunalul Olt

Magistrații de la Curtea de Apel Craiova au decis, astăzi, că dosarul Sorinei pentru emiterea ordonanţei preşdinţiale privind interdicţia de a părăsi ţara să fie mutat la Tribunalul Olt. Solicitarea a fost făcută de părinţii adoptivi ai micuţei.


„S-a admis cererea de strămutare a cauzei privind emiterea ordonanţei preşdinţiale. Dosarul va fi strămutat la Tribunalul Olt. Totodată, s+a decis şi refacerea tuturor actelor îndeplinite de instanţă înainte de strămutare „, a precizat Ionel Grigorie, purtător de cuvânt al Curţii de Apel Craiova.


Emiterea unei ordonanţe preşidinţiale pentru interdicţia de a părăsi ţara, în cazul Sorinei, a fost solicitată de procurorul general Bogdan Licu. Solicitarea procurorului general a fost înregistrată iniţial de Tribunalul Mehedinţi. Această instanţă şi-a declinat competenţa către Judecătoria Baia de Aramă, instanţă care a dat ca termen data de 3 iulie.

Între timp, familia Săcărin care a adoptat fata a solicitat strămutarea cauzei. Ei au cerut ca dosarul să se judece la o instanţă care se află la o distanţă mai mare de Craiova şi Baia de Aramă. Ei au susţinut că vor să evite să fie linşaţi. Cererea a fost depusă la Curtea de Apel Craiova, unde a şi fost acceptată. Cauza urmează să fie judecată la Slatina, la Tribunalul Olt.

Vă reamintim că fetiţa de 8 ani din Baia de Aramă a fost ridicată din casa asistenţilor maternali cu mascaţii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS