21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateStrăzile din Guadalajara, acoperite cu gheață, la 30 de grade Celsius

Străzile din Guadalajara, acoperite cu gheață, la 30 de grade Celsius


Străzile din Guadalajara, acoperite cu gheață, la 30 de grade Celsius, fac înconjurul agenţiilor internaţionale de presă.

Șase suburbii din orașul mexican Guadalajara au fost acoperite cu un strat gros de gheață după o furtună puternică, în care a plouat cu grindină, potrivit www.bbc.com.
În unele locuri stratul de gheață a atins și nivelul de 1,5 metri, astfel că unele autovehicule au fost acoperite pe jumătate cu gheață.
Din acest motiv, unitățile de protecție civilă au fost trimise pe străzi să intervină la degajarea arterelor în acest oraș în care locuiesc aproximativ 5 milioane de oameni.

Autoritățile locale au anunțat că furtuna a distrus și copaci, însă nicio persoană nu a fost rănită. În Guadalajara, media temperaturilor este de 30 de grade Celsius și niciuna din ploile cu grindină din trecut nu au fost atât de puternice ca cea de acum. Au fost afectate aproape 200 de locuințe și zeci de autovehicule.

Guvernatorul statului, Enrique Alfaro, a spus că ceea ce se întâmplă este incredibil: ”Și ne mai întrebăm dacă schimbările climatice sunt reale. Acestea sunt fenomene cum nu s-au mai văzut până acum!”, a mai spus oficialul mexican.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS