17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateComisia pentru votul în diaspora: Votul se va desfăşura pe parcursul a trei zile

Comisia pentru votul în diaspora: Votul se va desfăşura pe parcursul a trei zile

Comisia specială comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru elaborarea, modificarea şi completarea propunerilor legislative în materie electorală a decis joi ca în diaspora votul să se desfăşoare în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică, potrivit g4media.

„În ziua de duminică, votarea începe la ora locală 7,00 şi se încheie la ora locală 21,00. Prin excepţie de la prevederile alin. 1, votarea în străinătate se desfăşoară şi pe parcursul zilelor de vineri şi sâmbătă imediat anterioare zilei votării. În ziua de vineri, votarea începe la la ora locală 12,00 şi se încheie la ora locală 21,00, iar în ziua de sâmbătă votarea se deschide la ora locală 7,00 şi se încheie la ora locală 21,00”, se arată în raportul adoptat joi de membri comisiei de cod electoral.

Miercuri, Comisia a decis introducerea votului prin corespondeță și la alegerile prezidențiale, precum și a votului anticipat.

Pentru a vota prin corespondenţă, alegătorul cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate trebuie să se înregistreze ca alegător prin corespondenţă, alegătorii sunt înscrişi în listele electorale permanente din străinătate, listele se întocmesc de AEP în format electronic şi sunt puse la dispoziţia Biroului electoral pentru secţiile de votare din străinătate – se menţionează în articolul 8 al legii, în forma stabilită de parlamentarii comisiei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS