19.3 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateFamilia care a crescut fetița, ridicată cu mascați, a depus plângeri la DIICOT

Familia care a crescut fetița, ridicată cu mascați, a depus plângeri la DIICOT

Familia din Baia de Aramă, Mehedinți care a crescut fetița de 8 ani, ridicată vineri cu mascații pentru a fi dată spre adopție unei familii din America a formulat două plângeri la DIICOT împotriva managerului de caz de la DGASPC Mehedinți.

Vasile Șăramat, bărbatul din Baia de Aramă care a fost tată până la vârsta de 8 ani pentru Sorina, fetița ridicată vineri de mascați a spus că formulat două plângeri la DIICOT.

”Am formulat două plângeri, una la DIICOT Mehedinți și alta la DIICOT București, împotriva managerului de caz de la DGASPC Mehedinți. Plângerile sunt pentru trafic de persoane, fals și uz de fals, abuz în serviciu. În 2017, acest manager de caz trebuia să ne înștiințeze cu 30 de zile înainte că o familie vrea să oadopte fetița. În anul respectiv, 2017, managerul de caz a venit și a pus-o pe soție să semneze o hârtie, spunând că nu se întâmplă nimic. Noi trebuia să fim înștiințați că vor să dea spre adopție fetița. Au urmat apoi alte demersuri false. Această fetiță nu este compatibilă cu familia care a luat-o în adopție. Sunt rapoarte de întâlnire la DGASPC care reflectă acest lucru. Fetița nu a dormit niciodată la familia care a aluat-o acum”, a declarat pentru GdS Vasile Șăramat.

”Fetița nu a mai văzut familia adoptivă de anul trecut”

Vasile Șăramat a mai spus că fetița a văzut ultima dată familia adoptivă din SUA anul trecut. ”Ultima ei întânire cu adoptatorii a fost anul trecut. Atunci au venit cu două păpuși, una neagră pentru fetiță care este brunețică și una albă pentru sora ei și niște bomboane. De atunci nici nu au mai luat legătura. Acești oameni o vor pentru că primesc din partea statului american 20.000 de dolari dacă adoptă un copil și sunt scutiți de taxe și impozite”, a spus Vasile Șăramat, bărbatul care a crescut- pe Sorina.

Acesta a mai precizat că Sorina a trecut prin atacuri de panică la școală când părinții adoptatoi au venit să o viziteze la școală. ”Fetița nu a fost retrasă de la școală. A lipsit doar o săptămână după ce au venit părinții adoptivi la școală. A făcut un atac de panică și cerea cadrelor învățătoarei să o ascundă sub catedră. Prin atacuri de panică au trecut și colegii ei. Fetița a fost foarte iubită în familia noastră. O duceam la grădiniță cu mașina personală și la școală la fel”, a mai spus bărbatul

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS