25.5 C
Craiova
luni, 21 septembrie, 2020
Știri de ultima oră Actualitate Tatăl copiilor care au cântat o melodie pro-PSD a fost amendat

Tatăl copiilor care au cântat o melodie pro-PSD a fost amendat

Tatăl copiilor care au cântat o melodie pro-PSD a fost amendat cu 2.500 de lei, iar ancheta nu e terminată. Ar putea fi luate măsuri de protecţie pentru cei doi copii din Baia Mare, potrivit Mediafax. Videoclipul ar fi fost filmat în incinta Muzeului Satului din Baia Mare.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Maramureş, Florina Meteş, a declarat, marţi, că verificările poliţiştilor în acest caz nu au fost finalizate în acest moment.

„Verificările referitoare la videoclipul electoral cu scopul identificării tuturor persoanelor implicate în producerea acestuia nu sunt finalizate în acest moment. Dar, în urma verificărilor desfăşurate până acum, s-a stabilit că videoclipul în cauză a fost realizat de tatăl celor doi minori şi postat ulterior pe Facebook şi Youtube. Întrucât au fost încălcate prevederile art. 40, alin. 10 din Legea 33/2007, faţă de acesta s-a luat măsura sancţionării contravenţionale, în conformitate cu prevederile art. 53, alin. 1, litera z, din acelaşi act normativ”, a spus Meteş.

Articolul nr. 40 din Legea nr. 33/ 2007 privind alegerile europarlamentare arată că „folosirea minorilor cu vârsta sub 16 ani pentru distribuirea sau amplasarea de materiale de propagandă electorală este interzisă”, iar amenda în astfel de cazuri este cuprinsă între 1000 şi 2500 de lei.

Ar putea fi luate măsuri de protecţie pentru copii

Surse locale au declarat corespondentului Mediafax că ancheta Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Maramureş, declanşată în acest caz, nu este finalizată. Urmează să fie stabilite măsurile de protecţie pentru cei doi copii.

„Părinţii şi-ar fi exprimat acordul pentru a realiza acel videoclip electoral, urmează să vedem legat de copii care, oricum, nu pot fi fiolosiţi în astfel de clipuri”, au spus sursele citate.
Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Maramureş s-a autosesizat după apariţia unui videoclip pro-PSD în care cântau doi copii.
Purtătorul de cuvânt al DGASPC Maramureş, Adrian Mândru, declara că situaţia va fi evaluată şi se va stabili dacă celor doi minori le-au fost încălcate drepturile.

PSD spune că nu a comandat melodia

Codrin Ştefănescu postase pe Facebook o melodie maramureşeană, interpretată de doi copii.
„A mai apărut un cântec superb din Ţara Maramureşului ! Despre PSD”, scria Codrin Ştefănescu.
Ulterior, într-un comentariu, el preciza că nu PSD a comandat cântecul.
„Superbă melodia! Nu noi am comandat asta! Oamenii cântă din tot sufletul. În toată ţara”, mai scria Ştefănescu.

În cântecul „Hai Români ieşiţi la vot”, doi copii interpretau o linie melodică specifică zonei Maramureşului, pe un text în care oamenii erau îndemnaţi să voteze PSD: „Frunză verde de bostan/Eu nu-i fac sluj lui Timmermans” şi ”PSD-ul nu jigneşte/El doar că ne ocroteşte/Grădiniţe, şcoli şi bani/Ca s-ajungem oameni mari/De la PSD învăţăm/Pe bunici să-i ajutăm/Pe bunici să-i ajutăm/Cu pensia lor mărită/Viaţa e mai liniştită”, erau doar câteva dintre versurile cântecului pro-PSD.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

România: Sute de școli fac ore doar online

Ministerul Educației și Cercetării monitorizează dinamica scenariilor...

ȘTIRI GdS

00:00:16

Impact violent între două autovehicule, la Beharca

Doi şoferi au fost răniţi în urma unui accident produs astăzi, pe DN 6, în localitatea Beharca. Poliţiştii doljeni au stabilit că accidentul a fost produs de un şofer de 25 de ani, care s-a angajat într-o depăşire neregulamentară.

Contribuția Comisiei la mecanismul pentru accesul mondial la vaccinuri...

Comisia Europeană a confirmat participarea sa la mecanismul COVAX pentru asigurarea unui acces echitabil la vaccinuri împotriva COVID-19, la prețuri accesibile, în...

6.612 de cetățeni români din străinătate, confirmați cu COVID-19

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că până astăzi 6.612 de cetățeni români din străinătate au fost confirmați ca fiind infectați cu...

Directoarea unei şcoli, condamnată la trei ani de închisoare...

Directoarea Şcolii nr. 150 din Capitală a fost condamnată de Tribunalul Bucureşti la trei ani de închisoare cu executare pentru luare de...

Craiova: Gala Premiilor UNITER la Teatrul de Vară din...

Efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dolj vor asigura astăzi, de la ora 18.00, măsurile de ordine publică la Gala Premiilor...

Coronavirus în lume: Peste 7 milioane de americani s-au...

Pandemia de coronavirus a provocat până acum 960.000 de victime în întreaga lume și a depășit 31 de milioane de cazuri confirmate...