5.1 C
Craiova
sâmbătă, 2 decembrie, 2023
Știri de ultima orăActualitateTatăl copiilor care au cântat o melodie pro-PSD a fost amendat

Tatăl copiilor care au cântat o melodie pro-PSD a fost amendat

Tatăl copiilor care au cântat o melodie pro-PSD a fost amendat cu 2.500 de lei, iar ancheta nu e terminată. Ar putea fi luate măsuri de protecţie pentru cei doi copii din Baia Mare, potrivit Mediafax. Videoclipul ar fi fost filmat în incinta Muzeului Satului din Baia Mare.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Maramureş, Florina Meteş, a declarat, marţi, că verificările poliţiştilor în acest caz nu au fost finalizate în acest moment.

„Verificările referitoare la videoclipul electoral cu scopul identificării tuturor persoanelor implicate în producerea acestuia nu sunt finalizate în acest moment. Dar, în urma verificărilor desfăşurate până acum, s-a stabilit că videoclipul în cauză a fost realizat de tatăl celor doi minori şi postat ulterior pe Facebook şi Youtube. Întrucât au fost încălcate prevederile art. 40, alin. 10 din Legea 33/2007, faţă de acesta s-a luat măsura sancţionării contravenţionale, în conformitate cu prevederile art. 53, alin. 1, litera z, din acelaşi act normativ”, a spus Meteş.

Articolul nr. 40 din Legea nr. 33/ 2007 privind alegerile europarlamentare arată că „folosirea minorilor cu vârsta sub 16 ani pentru distribuirea sau amplasarea de materiale de propagandă electorală este interzisă”, iar amenda în astfel de cazuri este cuprinsă între 1000 şi 2500 de lei.

Ar putea fi luate măsuri de protecţie pentru copii

Surse locale au declarat corespondentului Mediafax că ancheta Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Maramureş, declanşată în acest caz, nu este finalizată. Urmează să fie stabilite măsurile de protecţie pentru cei doi copii.

„Părinţii şi-ar fi exprimat acordul pentru a realiza acel videoclip electoral, urmează să vedem legat de copii care, oricum, nu pot fi fiolosiţi în astfel de clipuri”, au spus sursele citate.
Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Maramureş s-a autosesizat după apariţia unui videoclip pro-PSD în care cântau doi copii.
Purtătorul de cuvânt al DGASPC Maramureş, Adrian Mândru, declara că situaţia va fi evaluată şi se va stabili dacă celor doi minori le-au fost încălcate drepturile.

PSD spune că nu a comandat melodia

Codrin Ştefănescu postase pe Facebook o melodie maramureşeană, interpretată de doi copii.
„A mai apărut un cântec superb din Ţara Maramureşului ! Despre PSD”, scria Codrin Ştefănescu.
Ulterior, într-un comentariu, el preciza că nu PSD a comandat cântecul.
„Superbă melodia! Nu noi am comandat asta! Oamenii cântă din tot sufletul. În toată ţara”, mai scria Ştefănescu.

În cântecul „Hai Români ieşiţi la vot”, doi copii interpretau o linie melodică specifică zonei Maramureşului, pe un text în care oamenii erau îndemnaţi să voteze PSD: „Frunză verde de bostan/Eu nu-i fac sluj lui Timmermans” şi ”PSD-ul nu jigneşte/El doar că ne ocroteşte/Grădiniţe, şcoli şi bani/Ca s-ajungem oameni mari/De la PSD învăţăm/Pe bunici să-i ajutăm/Pe bunici să-i ajutăm/Cu pensia lor mărită/Viaţa e mai liniştită”, erau doar câteva dintre versurile cântecului pro-PSD.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS