Acasă Actualitate Cum scapi simplu şi rapid de bătături

Cum scapi simplu şi rapid de bătături

-

Neplăceri destul de des întâlnite, , p. Îţi spunem cum să le obţii, dar şi cum să le aplici pentru a scăpa de bătături.

Bătăturile se pot forma pe călcâi sau în altă regiune a piciorului şi pot atinge dimensiuni de aproape doi centimetri. Unele persoane apelează la chirurg pentru a rezolva problema bătăturilor, fără să ştie că există remedii naturiste pentru tratarea acestei neplăceri.

Pe lângă faptul că sunt ieftine, sfaturile bunicii sunt la îndemâna oricui şi te scapă de bătături, dacă sunt aplicate cu perseverenţă!

Pileşte uşor cu piatra ponce

Dacă bătăturile sunt dureroase şi vă produc iritaţie, apelaţi la piatra ponce, astfel încât acestea să nu mai exercite presiune pe nervi, notează clicksanatate.ro.

Imediat după o baie caldă, când pielea se înmoaie, pileşte locul afectat cu o piatră ponce pentru a îndepărta celulele moarte.
Atenţie, însă! Nu încerca să elimini întreaga bătătură într-o singură şedinţă, pentru a nu răni locul. Pileşte puţin câte puţin în fiecare zi. Dacă bătătura este foarte groasă şi dură, procedura poate dura câteva săptămâni pentru a da rezultate.

Înmoaie şi pune ulei de măsline

Dacă nu îţi surâde ideea de mai sus, poţi opta pentru înmuierea bătăturilor. Pentru cele localizate la degetele de la picioare, aplică ulei de măsline şi acoperă cu un plasture, lăsându-l să acţioneze peste noapte.

Totodată, pentru a evita mărirea bătăturii, utilizează plasturi care se găsesc în orice farmacie, nu înainte de a masa locul cu ulei de ricin.

Scapi de bătături cu bicarbonat de sodiu

Înmuiaţi-vă picioarele, mai multe seri la rând, în apa călduţă în care aţi dizolvat trei linguri de bicarbonat de sodiu, timp de 15 minute. Acesta înmoaie pielea întărită şi o îndepărtează. Ulterior, se masează bătăturile cu vitamina A uleioasă.
Utile sunt şi compresele cu oţet. Se aplică pe zona afectată comprese cu oţet şi se menţine pe locul afectat peste noapte. Dimineaţa, se freacă zona cu o piatră ponce.

Lămâia, aliat împotriva bătăturilor

Se taie o felie groasă de lămâie, se curăţă de coajă şi se leagă strâns pe bătătură cu ajutorul unui tifon curat. Se păstrează aşa pe timpul nopţii. Repetaţi procedeul câteva zile la rând până ce bătătura se va desprinde, cel mai probabil în timp ce vă spălaţi picioarele.

Ceapa, o soluţie la îndemână

Se curăţă ceapa şi se păstrează partea cărnoasă, care se bagă la copt în cuptor. Se scoate ceapa şi se lasă în oţet câteva minute, după care se aplică pe bătătură şi se leagă cu un tifon curat. Executaţi procedeul seara, înainte de culcare, şi lăsaţi să acţioneze până dimineaţa.

Infuzia de păducel, leac din natură

Se pun la infuzat flori şi fructe mărunţite de păducel timp de zece minute. Se strecoară amestecul şi se lasă la răcit, apoi se înmoaie câteva comprese în decoct şi se aplică zilnic pe zonele afectate de bătături.

Propolisul, unul dintre remedii

Extrem de eficient în tratarea bătăturilor, propolisul nu trebuie să fie sub nici o formă mai vechi de un an. Se ia o bucată de propolis şi se pune în apă călduţă până ce acesta devine maleabil, după care se aplică direct pe zona afectată. Se lipeşte cu leucoplast şi se păstrează pe bătătură timp de trei-patru zile. După câteva aplicări, bătătura se desprinde singură.

ȘTIRI VIDEO GdS