10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Acasă Actualitate Un doljean s-a dus aproape beat la examenul pentru permis

Un doljean s-a dus aproape beat la examenul pentru permis

0
Un doljean s-a dus aproape beat la examenul pentru permis

Situaţie inedită la Serviciul Permise de Conducere Dolj. Un bărbat de 33 de ani din comuna doljeană Brădeşti s-a prezentat băut la proba practică pentru obţinerea permisului de conducere. Totul s-a întâmplat vineri, la prânz, iar bărbatul a fost „mirosit” de poliţistul examinator, care şi-a chemat colegii de la rutieră pentru a-l testa.
„În timp ce comisarul-șef de poliție Dragomirescu Mihnea desfășura activitatea de examinare la proba practică pentru categoria B a unui bărbat în vârstă de 33 ani, din comuna Brădești, a constatat că acesta emana halenă alcoolică.

Poliţistul examinator a solicitat testarea candidatului cu aparatul etilotest de către un agent de poliție rutieră și s-a constatat o alcoolemie de 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat. Candidatul a fost declarat respins la proba practică în baza Ordinului MAI nr. 268/2010 privind procedura examinării în vederea obținerii permisului de conducere„, au precizat reprezentanţii Serviciului Permise de Conducere Dolj.

Potrvit legii, atunci când o persoană se prezintă la examen sub influența băuturilor alcoolice, substanțelor ori produselor stupefiante, aceasta este declarată „Respins”.

Poliţiştii examinatori procedează la fel şi în cazul în care persoana examinată produce un accident ori în cazul în care este nevoie de intervenția examinatorului pentru evitarea unui pericol iminent.

A pierdut ultima şansă de a obţine permisul de conducere

Potrivit legii, persoana care este declarată „Respins” pentru că a mers la examen sub influenţa băuturilor alcoolice se poate reprograma. Nu este însă şi cazul bărbatului de 33 de ani, spun oamenii legii. Asta pentru că acestuia îi expiră valabilitatea şcolii de şoferi înainte de data la care poate fi reprogramat pentru a susţine proba practică. În aceste condiţii, dacă vrea totuşi să obţină permisul de conducere, bărbatul trebuie să facă din nou şcoala de şoferi.

Poliţiştii de la rutieră, cu ochii pe candidaţi

Reprezentanţii Serviciului Permise de Conducere Dolj le recomandă candidaţilor să nu bea înainte de examen, mai ales că de acum înainte toţi vor fi testaţi cu aparatul etilotest înainte de a se urca la volan.
„Anul acesta am mai întâlnit un astfel de caz, însă a fost vorba de o alcoolemie mult mai mică. Am apelat la colegii de la Biroul Rutier şi am întocmit un plan, urmând a fi verificaţi candidaţii atât în timpul instruirii, cât şi la proba practică.

Înţelegem că proba practică generează emoţii candidaţilor, însă aceştia nu trebuie să recurgă la diferite trucuri, cum ar fi consumul de alcool sau calmante, pentru a scăpa de emoţii”, a explicat Maria Vasile, şeful Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Dolj.