24.5 C
Craiova
miercuri, 10 august, 2022
Știri de ultima orăActualitateMari companii din tehnologie impun restricţii de interacţiuni ale angajaţilor cu Huawei

Mari companii din tehnologie impun restricţii de interacţiuni ale angajaţilor cu Huawei

Unele dintre cele mai mari companii din tehnologie au cerut angajaţilor să nu mai vorbească despre tehnologie şi standarde tehnice cu omologii de la Huawei. Această reacţie vine ca răspuns la includerea companiei chineze pe lista neagră a administraţiei americane, relatează Reuters, citat de Mediafax.

Compania Huawei, pusă pe lista neagră

Intel Corp şi Qualcomm Inc, compania InterDigital Wireless Inc. şi operatorul LG Uplus au limitat convorbirile cu Huawei. Astfel de discuţii reprezintă o parte de rutină a întâlnirilor internaţionale în care inginerii stabilesc standarde tehnice pentru tehnologiile de comunicaţii. Aceste discuţii includ şi următoarea generaţie de reţele mobile 5G. Departamentul de Comerţ al Statelor Unite nu a interzis contactul între companii şi Huawei. Pe 16 mai,Huawei a fost pusă pe o listă neagră, împiedicând-o să facă afaceri cu companiile americane fără aprobarea guvernului. Apoi, câteva zile mai târziu au fost autorizate companiile americane să interacţioneze cu Huawei în materie de standardizare. Însă, acest lucru până în august, în vederea dezvoltării standardelor 5G. Departamentul de Comerţ a reiterat această poziţie vineri la solicitarea Reuters.

Intel şi Qualcomm au admis că au furnizat instrucţiuni angajaţilor,

Cu toate acestea, cel puţin o mână de companii majore din SUA şi din alte zone au sugerat angajaţilor să limiteze anumite forme de interacţiune directă, au spus sursele Reuters, încearcând astfel să evite orice probleme potenţiale cu guvernul SUA. Intel şi Qualcomm au admis că au furnizat instrucţiuni angajaţilor, dar au refuzat să comenteze în continuare. Un purtător de cuvânt al companiei InterDigital a declarat că a oferit indicaţii inginerilor pentru a se asigura că compania respectă reglementările americane.
Un oficial al companiei LG Uplus a declarat că compania „se abţine voluntar de la interacţiunea cu angajaţii Huawei, cu excepţia întâlnirilor pentru instalarea echipamentelor de reţea sau probleme de întreţinere”. Huawei nu a comentat.

Huawei a negat că este controlată de guvernul chinez

Noile restricţii ar putea încetini lansarea de 5G. Se preconizează că aceasta va accelera comunicarea, de la transmisii video de mare viteză la autoturisme, potrivit experţilor. Huawei a fost acuzată de SUA că ar folosi echipamentele furnizate în acţiuni de spionaj pentru guverul chinez. Astfel, compania chineză s-a constituit într-o piesă importantă din conflictul comercial dintre cele două mari economii ale lumii. Huawei a negat în mod repetat că este controlată de guvernul chinez, serviciile militare sau de informaţii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS