5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCâinele atacat de un Amstaff va supravieţui

Câinele atacat de un Amstaff va supravieţui

Câinele atacat de un Amstaff va supravieţui, potrivit medicilor veterinari care l-au preluat spre îngrijire. Veronica Turcu, stăpâna câinelui, a declarat la PRO TV, că gestul de a-şi apăra căţelul, a venit instinctiv, fără să se gândească că ar fi putut fi muşcată şi ea. „Nu puteam să fac altceva şi cred că niciunul dintre voi nu aţi fi procedat altfel. Când ţii foarte mult la cineva, faci tot posibilul să îl salvezi. Aşa e, te bagi în gura leului şi apoi te gândeşti ce ai făcut. Eu am scăpat cu câteva vânătăi şi cu câţiva colţi înfipţi în mână”. După aproape 4 minute de luptă crâncenă, femeia a reuşit să îşi salveze câinele. Cadet suferise răni grave, a fost dus la veterinar, iar medicii spun că va supravieţui.
Stăpâna lui a depus plângere la poliţie, fiindcă animalul de luptă nu purta nici lesă şi nici botniţă, aşa cum prevede legea. Poliţiştii încearcă să îi identifice pe stăpâni. Aceştia ar putea fi amendaţi cu câteva mii de lei sau chiar cercetaţi penal.

Filmul atacului

Atacul a avut loc, săptămâna trecută, pe o stradă din Sectorul 2 al Capitalei. Un câine de statură mică, ieşit la plimbare cu stăpâna lui, a fost atacat de un patruped de luptă din rasa Amstaff, potrivit Gazeta de Sud.
În imaginile surprinse de o cameră de supraveghere se vede cum femeia îşi plimbă liniştită câinele, un Fox terrier pe nume Cadet. După câteva secunde, îl ridică disperată, iar în cadru apare cu o viteză uluitoare un amstaff, un câine de luptă, extrem de periculos. Încercarea femeii de a-şi pune câinele pe capota unei maşini nu are niciun efect. Cu sânge rece, ea a început să se lupte cu Amstaff-ul.

Câinele s-a năpustit asupra celuilalt căţel, căruia nu i-a dat drumul din colţi minute bune. Corp la corp cu Amstafful s-a luptat şi stăpâna căţelului, care a încercat cu un curaj impresionant să îl salveze.
La faţa locului a ajuns şi o femeie care a început să dea în Amstaff cu o lesă, dar manevra pare să îl agite şi mai mult pe câine.

Veronica Turcu: “Doamna a fost ineficientă, eu am fost ineficientă, au venit doi muncitori şi au turnat apă pe el. S-a relaxat, i-a dat drumul, dar femeia nu a reuşit să-l prindă şi apoi s-a înfipt în gâtul câinelui meu.”
Amstafful însă nu s-a potolit. Vecinii spun că după incident s-a repezit la o mamă cu un copil, iar cea care îl însoţea l-a stăpânit cu greu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS