10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Acasă Actualitate Zeci de mii de pachete de ţigări de contrabandă, găsite într-un garaj

Zeci de mii de pachete de ţigări de contrabandă, găsite într-un garaj

0
Zeci de mii de pachete de ţigări de contrabandă, găsite într-un garaj
Potrivit anchetatorilor, în garajul principalului suspect au fost găsite aproape 27.000 de pachete de ţigări de contrabandă.

Polițiștii de frontieră din Mehedinţi, sub coordonarea unui procuror DIICOT, au făcut în cursul zilei de luni trei percheziţii domiciliare pe raza a două localităţi din județul Suceava.

Cu acestă ocazie, oamenii legii au descoperit nu mai puţin de 26.718 de pachete cu ţigări de contrabandă, mărcile Marlble şi Compliment. Acţiunea a vizat suspecţii dintr-un dosar de contrabandă cu ţigări, instrumentat de procurorii DIICOT din Mehedinţi.

Mai exact, oamenii legii au mers în localităţile Vicovu de Sus și Straja,din județul Suceava, în locaţii despre care existau informaţii că sunt depozitate ţigări de contrabandă. La acţiune au participat şi poliţişti de frontieră din Suceava.


„În urma perchezițiilor domiciliare a fost descoperită cantitatea de 26.718 pachete cu ţigări, diferite mărci, fără marcaje fiscale sau marcate necorespunzător, precum și o arbaletă în valoare de aproximativ 2.900 lei. Ţigările, în valoare totală de aproximativ 321.000 de lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă și constituirea unui grup infracțional organizat”, au transmis poliţiştii de frontieră.

La rândul lor, procurorii DIICOT au explicat că întreaga cantitate de ţigări de contrabandă a fost găsită în garajul principalului suspect din acest dosar, suceveanul de 34 de ani.

„Cu ocazia percheziţiilor domiciliare efectuate în cauză, în garajul locuinţei inculpatului B.M. de pe raza localităţii Vicovu de Sus, judeţul Suceava, a fost găsită şi ridicată cantitatea de 26.718 pachete de ţigări nemarcate“, au transmis anchetatorii.

După audieri, pe numele suceveanului de 34 de ani a fost emisă o ordonanţă de reţinere pe o perioadă de 24 de ore, urmând să fie dus la Tribunalul Mehedinţi cu propunere de arestare preventivă.