5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateA murit soţia preşedintelui Israelului

A murit soţia preşedintelui Israelului


A murit soţia preşedintelui Israelului, Reuven Rivlin, la vârsta de 73 de ani, informează site-ul Ynetnews.com. Nechama Rivlin, soția președintelui Israelului, a murit la 73 de ani.

Prima doamnă a suferit transplant pulmonar în luna martie după ce a suferit de fibroză pulmonară de mulţi ani. Familia mulțumește oamenilor din Israel pentru grija manifestată şi cere înţelegere pentru viaţa privată.

Funeraliile urmează să aibă loc miercuri miercuri după-amiază în Ierusalim.

„Familia Rivlin vrea să le mulţumească oamenilor din Israel şi liderilor religioşi care au continuat să se preocupe de starea Nechamei Rivlin, care au trimis scrisori şi desene făcute de copii la spital şi la Reşedinţa prezidenţială şi care s-au rugat pentru recuperare în fiecare zi şi în fiecare oră”, se arată într-un comunicat oficial.

Rivlin a fost o primă doamnă populară care s-a concentrat pe artă, mediul înconjurător și pe nevoile copiilor cu nevoi speciale și a fost un consilier de încredere pentru soțul ei.

Familia prezidenţială a transmis mulţumiri şi personalului Spitalului Beilinson din Petah Tikva.

Viaţa primei doamne

Nechama Rivlin s-a născut pe 4 iunie 1945 în Moshav Herut, o comunitate agricolă din centrul Israelului, co-fondată de părinții săi, Mendi și Drora Shulman, care au emigrat din Ucraina. S-a înscris la Universitatea Ebraică din Ierusalim în 1964, unde a studiat botanica și genetica. A început să lucreze acolo ca cercetător trei ani mai târziu.
Apoi a lucrat ca secretar științific la Institutul de Științe ale Vieții din cadrul Universității.
În 1970 s-a întâlnit cu soțul ei la o petrecere. S-au căsătorit un an mai târziu și au avut trei copii, Rikva, Anat și Ran.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS