Acasă Actualitate Primarul liberal din Târgu Jiu îi solicită demisia lui Ludovic Orban

Primarul liberal din Târgu Jiu îi solicită demisia lui Ludovic Orban

-

Preşedintele PNL Târgu Jiu, Marcel Romanescu, îi cere demisia președintelui PNL, Ludovic Orban, care a spus că scutirea de impozit în domeniul IT nu este echitabilă și poate fi considerată un privilegiu. Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, nu este de acord cu poziția lui Ludovic Orban și îi cere demisia din funcție.

„Solicit demisia lui Ludovic Orban din funcţia de preşedinte al Partidului Naţional Liberal! Ca cetăţean al României care crede în oprirea declinului şi în restartarea în bine a ţării lui, ca preşedinte al PNL Târgu Jiu şi ca primar ales de români patrioţi, într-unul dintre cele mai roşii judeţe ale ţării – Gorj – luând act de declaraţiile impardonabile ale domnului Ludovic Orban, care doreşte diminuarea veniturilor IT-iştilor care n-au plecat, încă, din România, consider că dânsul nu mai reprezintă valorile şi principiile liberale şi că nu mai poate rămâne nici o zi în fruntea Partidului Naţional Liberal. Nici un bun român nu poate cere şi nu poate anunţa demararea unor măsuri legislative care să genereze amplificarea exodului specialiştilor IT din România şi împovărarea suplimentară a mediului privat, care este oricum sufocat la maximum prin măsurile falimentare luate de coaliţia PSD – ALDE. Căci o creştere a preţului serviciilor din domeniul IT induce în mediul privat efecte similare cu ale scumpirii carburanţilor.

Într-o Românie în curs de informatizare, orice afacere depinde din ce în ce mai mult de anumite prestaţii IT, a căror scumpire ar genera efecte negative în lanţ. Nu mai punem la socoteală alt efect pervers: alte câteva mii de IT-işti din România ar lua, şi ei, drumul Occidentului“, a scris liderul PNL Târgu Jiu, într-o postare pe facebook.

Un sector care trebuie susținut

Potrivit primarului Romanescu, sectorul IT a fost declarat prioritate strategică, fiind promovate măsuri de susţinere, pentru ca specialiștii să nu mai plece în alte țări.

„Facilităţile fiscale acordate acestui sector au făcut din România al doilea furnizor de software şi servicii din regiune, după Polonia, şi ne-au dus în top 10, în Europa! Deci, vorbim de un sector deosebit de important, care merită toată atenţia, care trebuie încurajat şi ajutat să se dezvolte. Vorbim de o adevărată industrie, care produce sume uriaşe în toate statele civilizate şi pentru care noi, liberalii, dorim să identificăm şi alte măsuri de susţinere. Această ultimă declaraţie a domnului Ludovic Orban încheie un lung şir de poziţionări politice fie anemice, fie nefericite, care i-au făcut pe mulţi să confunde, în mod nedrept, PNL-ul cu PSD-ul şi cu ALDE, şi să eticheteze acest partid naţional şi istoric drept.

Am ajuns în situaţia în care noi, liberalii, ne punem singuri piedică în lupta cu un PSD dezorientat şi decapitat, măcinat de lupte interne, dar care va continua să-şi menţină influenţa asupra unor categorii largi de cetăţeni, ajutat de declaraţiile prosteşti ale unui preşedinte PNL slab, care nu înţelege mediul de afaceri.

O astfel de persoană nu-şi merită locul în fruntea Partidului Naţional Liberal şi consider că ar trebui să-şi prezinte de urgenţă demisia“, a mai declarat liderul PNL Târgu Jiu. Acesta se află în relații proaste cu șefii locali ai PNL Gorj și se aștepta să devină președinte, după ce a câștigat fotoliul de primar la Târgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS