10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCe se întâmplă în corpul tău când renunți la anticoncepționale

Ce se întâmplă în corpul tău când renunți la anticoncepționale

Fie că vrei să rămâi însărcinată, fie că pur și simplu vrei să iei o pauză de la pilulele anticoncepționale, e foarte important să știi ce schimbări se produc în corpul tău când încetezi administrarea pastilelor. Dacă renunţi la ele, s-ar putea să te confrunţi cu modificări care nu vor fi pe placul tău.

Poți rămâne însărcinată imediat

Teoria conform căreia nu poți rămâne însărcinată imediat după ce nu mai iei anticoncepționale este falsă. Corpul tău elimină hormonii foarte repede – este o chestiune de ore, maximum o zi-două – și apoi organismul tău începe să funcționeze normal. Adică poți rămâne însărcinată imediat, notează jurnaliştii de la unica.ro.

Unii specialiști spun chiar că în primele 14 zile, dacă nu te protejezi cu ajutorul altei metode contraceptive, este chiar foarte ușor să rămâi însărcinată.

S-ar putea să dureze până la apariția primei menstruații

Menstruația din timpul tratamentului cu anticoncepționale nu era menstruația ta naturală, ci era rezultatul tratamentului cu pilule contraceptive. Din momentul în care tu renunți la anticoncepționale, chiar dacă organismul elimină hormonii, corpului tău îi poate lua ceva timp să se acomodeze și să revină la starea sa inițială. Tocmai de aceea, există posibilitatea să nu ai imediat menstruație. Dacă la trei luni de la oprirea anticoncepționalelor nu ai menstruație, e cazul să mergi la medic.

Poți slăbi, te poți îngrășa sau poți rămâne la fel

Conform specialiștilor, o treime dintre femei slăbesc după întreruperea tratamentului cu anticoncepționale. O treime se îngrașă puțin și o altă treime nu suferă schimbări la nivelul greutății corporale.

Sânii tăi s-ar putea micșora

Datorită hormonilor din anticoncepționale, sânii cresc puțin atunci când începi tratamentul cu pilule contraceptive. Dacă renunți la ele, este foarte posibil ca și sânii tăi să revină la forma inițială.

Atenție la acnee – ar putea reveni

Dacă ai luat anticoncepționale pentru a scăpa de acnee, iar problema ta s-a ameliorat pe perioada tratamentului, după ce renunți la ele e posibil ca acneea să reapară.

Asta pentru că, în timpul administrării pastilelor, nivelul testosteronului produs natural de corp scade. Acest lucru diminuează şi chiar duce la dispariţia acneei. Când renunţi la pastile, testosteronul este secretat din nou la nivelul specific organismului. În acest caz, cel mai bine ar fi să mergi la un dermatolog.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS