Acasă Actualitate Vreme instabilă până în 4 iunie

Vreme instabilă până în 4 iunie

-


Vreme instabilă până în 4 iunie. Meteorologii au transmis o informare meteorologică, valabilă în intervalul 1 iunie, ora 10.00 – 4 iunie, ora 10.00. Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în toate regiunile. Se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp, iar pe arii restrânse 35…50 l/mp.

Averse cu caracter torenţial

Meteorologii au emis şi o avertizare de de instabilitate atmosferică, în intervalul 1 iunie, ora 10.00 – 2 iunie, ora 06.00. În intervalul menționat, în nord-vestul și estul teritoriului, precum și în zonele de deal și de munte, vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, grindină și intensificări ale vântului, vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp.

Cod Portocaliu de ploi abundente

A fost emis şi o atenţionare de Cod Portocaliu de ploi abundente, instabilitate atmosferică accentuată, în intervalul 1 iunie, ora 10.00 – 2 iunie, ora 06.00. În județele Suceava, Botoșani, Neamț și Iași, va ploua torențial. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși local 40…50 l/mp și izolat 60…70 l/mp. Se vor semnala descărcări electrice, intensificări ale vântului și, posibil, grindină de medii și mari dimensiuni

Cantitătile de apă vor depăsi 15…25 l/mp, iar pe arii restrânse 35…50 l/mp. Excepție va face sud-estul și extremitatea sudică a teritoriului, unde astfel de fenomene se vor semnala pe arii mai restrânse, potrivit ANM.

Temperaturile maxime se vor situa între 19 și 28 de grade, cu cele mai ridicate valori în Dobrogea. În Capitală, vremea va fi în general instabilă.

Probabilitatea pentru înnorări accentuate, averse și descărcări electrice va fi mai ridicată în primele ore ale zilei și din nou spre seară.

Vântul va sufla slab pană la moderat. Temperatură maximă se va situa în jurul valorii de 24 de grade.

ȘTIRI VIDEO GdS

MApN: Angajări temporare în sistemul medico-militar

În contextul eforturilor întreprinse de autoritățile publice pentru limitarea răspândirii noului coronavirus (COVID-19), Ministerul Apărării Naționale a demarat măsurile pentru suplimentarea numărului...