8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn student la biochimie va reprezenta România la competiția FameLab

Un student la biochimie va reprezenta România la competiția FameLab

Un student la biochimie, la Universitatea de Vest din Timișoara, va reprezenta România la una din cele mari competiții globale de comunicare în știință – FameLab, care va avea loc la Cheltenham, în Marea Britanie, în perioada 4 – 9 iunie 2019.

Tudor Suciu, student la Facultatea de Chimie, Biologie, Geografie din cadrul Universității de Vest din Timișoara, a fost desemnat luni seară câștigătorul etapei naționale a competiției FameLab. Studentul a avut o prezentare despre Tardigrade, nevertebrate capabile să supraviețuiască în condiții extreme. Este fascinat de mecanismele care ne țin vii, și a ales să se înscrie la competiția FameLab deoarece crede că știința ar trebui să fie pentru toată lumea. În 2016, Tudor a câștigat National Public Speaking Competition in English, organizată de English Speaking Union. La finala din Marea Britanie, Tudor va concura cu reprezentanți din peste 30 de țări.

În cadrul finalei naționale FameLab organizate de British Council România, 14 studenți și cercetători pasionați de comunicarea științei au încercat să cucerească juriul și publicul prin prezentări inedite pe teme din medicină, biologie, tehnologie sau inginerie. Concurenții au avut la dispoziție doar 3 minute pentru a impresiona cu o prezentare a unui subiect științific și au fost evaluați în baza conținutului, clarității și charismei de care au dat dovadă, de un juriu compus din Dr. Rodica Cristescu, Corina Negrea, Măriuca Mihăilescu și Andrei Aradits.

Competiția FameLab reprezintă un parteneriat între British Council și Cheltenham Science Festival și urmărește să îi susțină pe studenții și profesioniștii în știință care pot comunica munca lor către publicul larg. Se desfășoară anual în peste 30 de țări din întreaga lume, iar în România, competiția a ajuns la cea de-a XI-a ediție. Peste 10.000 de studenți, cercetători sau profesioniști în știință din universități, organizații și centre de cercetare din întreaga lume au participat până în prezent la FameLab.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS