14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateNoul şef al poliţiei cipriote, scuze publice în cazul crimelor atroce comise de un fost ofiţer de armată

Noul şef al poliţiei cipriote, scuze publice în cazul crimelor atroce comise de un fost ofiţer de armată

Poliţia din Cipru este acuzată că nu a investigat în mod corespunzător dispariţiile în momentul în care au fost semnalate. Din acest motiv, preşedintele Nicos Anastasiades a luat săptămâna trecută decizia de a-l demite pe Zacharias Chrysostomou din funcţia de şef al Poliţiei. În locul său a fost numit Kypros Michaelides, care în cadrul ceremoniei de depunere a jurământului, a prezentat oficial scuze, în numele instituţiei, pentru modul în care au fost investigate dispariţiile femeilor ucise de către Nicos Metaxas, considerat primul criminal în serie din istoria recentă a ţării, informează France 24.
„Cazurile dureroase şi pierderea unor femei şi copii fără apărare, care veniseră în ţara noastră în căutarea unui viitor mai bun, au afectat grav prestigiul, onoarea şi reputaţia Poliţiei cipriote”, a spus acesta.
Nicos Metaxas, un fost ofiţer de armată, în vârstă de 35 de ani şi care se află deja în arest, a recunoscut că a omorât în total şapte femei. Printre victime se numără şi două românce. Scandalul a izbucnit după ce cadavrul uneia dintre victime a fost descoperit de mai mulţi turişti într-o mină abandonată.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS