17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateANM: Vremea se răceşte accentuat. Cod galben de ploi în jumătate din ţară

ANM: Vremea se răceşte accentuat. Cod galben de ploi în jumătate din ţară

Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenţionare Cod galben de ploi pentru 22 de judeţe din România, printre care şi Gorj şi Vâlcea, valabilă până în această noapte, la ora 23.00. Judeţele Dolj, Olt şi Mehedinţi se află în afara acestei atenţionări, însă aici, ca şi în restul ţării se va simţi o răcire accentuată a temperaturilor.
Pe parcursul acestei zile, în Transilvania, Maramureș, cea mai mare parte a Moldovei și jumătatea de nord a Munteniei vor fi averse, ce vor avea și caracter torențial și se vor acumula cantități de apă ce vor depăși 25…30 l/mp și pe arii restrânse 50…60 l/mp. Aversele vor mai fi însoțite de descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat de grindină. În zonele montane, iar trecător și în Transilvania și Subcarpații Moldovei, precipitațiile se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare. La altitudini de peste 1.500 de metri, vântul va avea intensificări de peste 70…80 km/h spulberând zăpada.

Astăzi, vântul va avea, local, intensificări în majoritatea regiunilor cu rafale cuprinse în general între 55 și 65 km/h. Vremea va deveni deosebit de rece pentru această dată în toată țara.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS