14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMeteorologii anunţă furtuni în noaptea Învierii. Temperaturi scăzute în prima zi de Paşte

Meteorologii anunţă furtuni în noaptea Învierii. Temperaturi scăzute în prima zi de Paşte

Temperaturile vor scădea la final de săptămână pe întreg teritoriul ţării. Meteorologii au anunţat cod galben de averse, descărcări electrice, vânt şi căderi de grindină. În Capitală, vremea va fi plăcută în decursul zilei de sâmbătă, înregistrându-se însă furtuni în noaptea Învierii, informează Mediafax.

,,De sâmbătă după-amiază până duminică seara, ne aşteptăm la perioade de instabilitate atmosferică accentuată. Se vor înregistra averse cu caracter torenţial, descărcări electrice, vânt cu aspect de vijelie, căderi de grindină, cantităţi de apă mai însemnate, 15-25 l/mp, este posibil chiar şi peste 35-45 l/mp, astfel de manifestări să fie mai frecvente sâmbătă după-amiază, sâmbătă noapte, în jumătatea de veste a ţării”, transmite meteorologul de serviciu al ANM, citat de Mediafax.

În nordul, centrul şi estul ţării, dar şi pe arii mai restrânse, precum zonele deluroase din restul ţării, se vor înregistra averse, descărcări electrice, vânt, căderi de grindină şi cantităţi de apă însemnate.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis un cod galben care intră în vigoare sâmbătă, la ora 15.00 şi este valabil până duminică dimineaţa la ora 4.00.

,,Tot sâmbătă, în vest, se va înregistra o răcire drastică, iar maximele nu vor mai depăşi 20 de grade în această parte a ţării. Valorile vor trece de 25 de grade doar prin centrul, sudul şi estul teritoriului. În arii izolate, se pot înregistra 27-28 de grade, urmând ca duminică, în prima zi de Paşte, vremea să se răcească’’, mai informează meteorologul ANM.

Potrivit acestuia, vremea va rămâne caldă în weekend doar în zona de sud, unde vor fi 23-24 de grade, în restul ţării înregistrându-se valori sub 20 de grade, iar duminică vântul va fi moderat. În weekend, vremea în Capitală va fi instabilă pe timpul nopţii, dar în general plăcută.

Informările ANM arată că pe arii restrânse, la nivelul întregii ţări, se mai pot înregistra averse şi descărcări, însă vremea va fi plăcută în ansamblu. În sudul ţării, temperaturile vor depăşi 20 de grade, vremea va fi mai răcoroasă, iar începând de marţi este posibil să devină instabilă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS