10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateNicuşor Constantinescu va rămâne după gratii timp de 7 ani şi 4 luni, după contopirea pedepselor

Nicuşor Constantinescu va rămâne după gratii timp de 7 ani şi 4 luni, după contopirea pedepselor

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, va avea de executat, în total, 7 ani şi 4 luni de închisoare după ce instanţa a contopit cele două pedepse definitive, de câte cinci ani de închisoare. El a executat deja trei ani din condamnare.

Magistraţii Curţii de Apel Constanţa au admis, marţi, cererea formulată de Nicuşor Constantinescu, de contopire a celor două condamnări definitive primite, constatând că infracţiunile pentru care a fost condamnat, prima oară în 2015, iar a doua oară în 2019, sunt concurente.
Astfel, după contopirea condamnărilor, instanţa a aplicat pedeapsa cea mai grea, de cinci ani închisoare, la care se adaugă un spor de doi ani şi patru luni închisoare.

Decizia de marţi a Curţii de Apel Constanţa nu este definitivă, având drept de contestaţie în 3 zile de la comunicare.

În prezent, Nicuşor Constantinescu este încarcerat la Penitenciarul Poarta Albă unde execută, din 2016, o condamnare la cinci ani de închisoare pentru abuz în serviciu, primită în dosarul Centrului Militar Zonal. De asemenea, în luna februarie a acestui an el a primit o a doua condamnare definitivă, tot de cinci ani de aaînchisoare, în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri din Constanţa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS