26.7 C
Craiova
duminică, 15 septembrie, 2019
Acasă Actualitate Ion Cristoiu, audiat ca martor în dosarul Laurei Codruţa Kovesi, după ce...

Ion Cristoiu, audiat ca martor în dosarul Laurei Codruţa Kovesi, după ce a văzut poza lui Sebastian Ghiţă

-

Ion Cristoiu este audiat joi, la Secţia Specială de Anchetă a magistraţilor în dosarul în care este cercetată Kovesi, după ce jurnalistul a văzut, în timpul unui interviu cu Sebastian Ghiţă, realizat în Serbia, o fotografie care ar demonstra relaţia apropiată dintre fosta şefă DNA şi Ghiţă, scrie Mediafax.

Jurnalistul Ion Cristoiu a povestit deja, în emisiunea “Gândurile lui Cristoiu” că fotografia celebră o arată pe Laura Codruţa Kovesi într-un selfie, alături de mama lui Sebastian Ghiţă şi fosta soţie a acestuia. Fotografia este realizată într-o cramă, în faţa unor butoaie.

Întrebat înainte să intre la audieri, jurnalistul a spus, pentru MEDIAFAX: “Este greu să pătrunzi în mintea procurorilor cred că şi Shakespeare ar eşua când vorbim de procurori, presupun că sunt chemat ca martor pentru a confirma că poza pusă la dosar de către Sebastian Ghiţă, împreună cu denunţul este cea care mi s-a arătat de Ghiţă. Probabil că mulţi se vor întreba de ce mai este nevoie de Ion Cristoiu câtă vreme fotografia este la dosar. Repet- încercând să fiu un Shakespeare- presupun că procurorii Secţiei vor să vadă dacă fotografia la care m-am referit eu public şi am invocat-o în timpul interviului este cea de la dosar. Asta deoarece – presupun- după interviu, Codruţa Kovesi a susţinut că nu există aşa ceva. Una dintre acuzaţiile de la dosar este de mărturie mincinoasă, desigur în altă împrejurare, dar dacă din descrierea pozei, făcută de mine, rezultă că e de la dosar, (nu ştii ce e a dosar, dacă e aceeaşi fotografie), atunci procurorii pot trage concluzia că în mod public fosta şefă a DNA a minţit”, a declarat Ion Cristoiu.

Audierile au loc la ora transmiterii ştirii şi surse oficiale au declarat că este vorba despre dosarul Laurei Codruţa Kovesi.

Întrebat dacă este de părere că mărturia sa va ajuta la anchetă, jurnalistul a completat: “Din punct de vedere juridic, cred că va ajuta, mă voi mulţumi să îmi amintesc de acum un an, voi descrie fotografia aşa cum mi s-a arătat, dacă voi fi întrebat, voi descrie şi împrejurările în care s-a făcut referire la fotografie şi dacă ea coincide cu cea de la dosar, sigur că va fi o contribuţie la stabilirea adevărului juridic, deoarece Laura Codruţa Kovesi a negat existenţa fotografiei descrise de mine”.

Ion Cristoiu, celebru şi pentru dezvăluirile sale legate de documente importante despre care s-a vorbit mult, dar au fost văzute de puţini oameni, descrie cu umor un alt moment în care a văzut bileţelul roz invocat de Elena Udrea ca fiind transmis de Călin Popescu Tăriceanu preşedintelui de atunci Traian Băsescu. Prin bileţel, Băsescu spunea că era întrebat dacă poate vorbi cu procurorii despre dosarul Petromidia.

“Dacă adăugăm şi jurnalul Elenei Udrea, pot să spun, cu oarecare necaz, că voi rămâne în istorie prin două lucruri independente de talentul meu: am văzut poza cu Kovesi şi deţin jurnalul Elenei Udrea. (…) Legat de bileţelul roz, Elena Udrea a invocat bileţelul, iar eu am tocat-o seară de seară să îl arate şi într-o seară m-a sunat, mi-a spus că e pe stradă într-o maşină. Când am ieşit, maşina în care era Elena Udrea a făcut semne cu poziţiile, m-am urcat în maşină în spate, ca în filmele cu spioni. A zis <<Bileţelul există. Uitaţi-l>> L-a scos şi l-am văzut, dar l-a băgat înapoi în poşetă”, a povestit Ion Cristoiu, pentru MEDIAFAX.

Laura Codruţa Kovesi are calitatea de suspect în dosarul privind extrădarea lui Nicolae Popa, faptele anchetate fiind luare de mită, mărturie mincinoasă şi abuz în serviciu. Dosarul a fost deschis în decembrie 2018, ca urmare a unei sesizări a lui Sebastian Ghiţă, care susţine că i-a dat bani lui Kovesi pentru extrădarea lui Popa.

Tot Ghiţă a vorbit public despre relaţia cu fosta şefă a DNA, invocând fotografii sau materiale video care ar arăta relaţia apropiată. Laura Codruţa Kovesi a negat de fiecare dată că ar fi avut o relaţie apropiată cu fostul parlamentar.

Anca DUMITRAŞCU
Anca DUMITRAŞCU
Este fascinată de rapiditatea cu care circulă informaţia în mass-media şi crede că dacă lumea s-ar folosi doar de avantajele presei, barierele dintre oameni ar putea fi depăşite mai uşor.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.