11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateStirile ProTV: Mărturia unei românce, în urma atacului din Christchurch: "Elevii stăteau cu luminile stinse în clasă"

Stirile ProTV: Mărturia unei românce, în urma atacului din Christchurch: „Elevii stăteau cu luminile stinse în clasă”

Zeci de oameni şi-au pierdut viaţa în Noua Zeelandă, în atacuri armate comise în două moschei din oraşul Christchurch. Poliţia a reţinut patru suspecţi: trei bărbaţi şi o femeie, potrivit stirileprotv.

Poliţia din Christchurch le-a cerut localnicilor să stea în case, deoarece situaţia era periculoasă cât timp agresorii au fost în libertate. Toate şcolile din oraş au fost închise şi elevii au ramas în interiorul acestora până când pericolul va fi îndepărtat.

Printre locuitorii oraşului Christchurch şi află şi mulţi romani. Ioana Florea a povestit pentru Ştirile ProTV care a fost atmosfera din şcoli în timpul atacului.

“Eu am fost blocată în şcoala copilului meu vreme de 3 ore, elevii stăteau cu luminile stinse în clasă pentru că poliţia încă îi căuta pe atacatori. Părinţii stăteau în altă clasă. Toată lumea a fost sfătuita să nu meargă pe stradă, iar în toate clădirile s-a blocat orice acces. Nimeni nu intră şi nu părăsea clădirea”, a declarat Ioana Florea, româncă stabilită în Christchurch

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS