8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCel etichetat „Securilă” de Liviu Dragnea îi cere daune de 45.000 de lei şefului PSD

Cel etichetat „Securilă” de Liviu Dragnea îi cere daune de 45.000 de lei şefului PSD

Protestatarul Marian Moroşanu, poreclit „Ceauşescu”, a depus, miercuri, la Judecătoria Sectorului 3, o cerere de chemare în judecată a liderului PSD Liviu Dragnea, căruia îi cere daune morale de 45.000 de lei pentru că i s-a adresat cu apelativul de „Securilă”, scrie Mediafax.

Potrivit cererii de chemare în judecată, manifestantul cere ca instanţa să-l oblige pe Liviu Dragnea la plata unei sume de 45.000 de lei reprezentând contravaloarea unei daune morale pentru faptul că preşedintele PSD i-a „adresat injuria de «Securilă» în public”.

Totodată, Marian Moroşanu, poreclit „Ceauşescu”, solicită ca preşedintele PSD să-i prezinte scuze publice, la o oră de maximă audienţă, „la posturile de televiziune care au difuzat ştirea, cu arătarea faptului că acuza de securist a fost nedreaptă şi lipsită de orice temei”.

Manifestantul mai susţine, în cererea de chemare în judecată, că e vechi luptător anticomunist foarte cunoscut ca „Marian Ceauşescu”, suferind în timp „foarte multe maltratări fizice atât înainte de 1989, când am fost reţinut de organe ale miliţiei pentru acte de nesupunere civică, cât şi după 1989, când am fost bătut crunt de mineri şi de organele de represiune ale anilor 90”.

Cererea de chemare în judecată vine după ce, la începutul lunii februarie, după ce protestatarul l-a huiduit pe Liviu Dragnea la ieşirea de la o şedinţă a Asociaţiei Municipiilor din România, liderul PSD i s-a adresat cu „Securilă”. „Câţi bani ai furat? (…) La puşcărie” – a fost mesajul pe care protestatarul l-a strigat atunci când Liviu Dragnea a ieşit de la discuţiile cu primarii de municipii. „La puşcărie să mergi tu, securilă! Direct!” – a fost răspunsul liderului PSD.

De altfel, Marian Ceauşescu a participat, marţi, seară, alături de alţi protestatari, la o acţiune de protest în faţa ministerului Justiţiei, acolo unde au aruncat cu ketchup pe pereţii instituţiei. Tot el este cel care l-a urmărit în trafic pe Eugen Nicolicea, a mers acasă la Florin Iordache şi, împreună cu alţi protestatari #rezist, a lipit afişe pe garajul parlamentarului şi l-a urmărit până în scara blocului pe Valer Dorneanu, preşedinte al Curţii Constituţionale. Este unul dintre cei mai activi membri ai mişcării #Rezist, fiind prezent la aproape toate mitingurile organizate în Bucureşti împotriva partidului de guvernământ. Acesta susţine că este victimă a Revoluţiei din 1989 şi spune că a fost împuşcat în picior, în timp ce protesta în Piaţa Universităţii din Bucureşti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS