Viorica Dăncilă a ajuns, vineri, la Parlament, premierul intrând, la ora transmiterii acestei ştiri în biroul preşedintelui Camerei Deputaţilor Liviu Dragnea. Şeful Executivului va participa la plenul reunit în care va fi dat votul final la proiectul de buget pentru 2019, scrie Mediafax.

De la ora 14.00, şeful Executivului va avea şedinţă de Guvern la Palatul Victoria.

Înaintea plenului reunit a avut loc o şedinţă a Camerei Deputaţilor în care parlamentarii au adoptat, decizional, modificarea Legii privind plafoanele, care prevede mărirea deficitului bugetar de la 2,55% la 2,76% din PIB, pentru a putea asigura sursa de finanţare a măsurii de majorare a alocaţiei copiilor de la 84 lei la la 150 lei, amendament adoptat în plenul reunit de joi. Măsura va fi aplicată începând cu 1 martie.

„După ce legea bugetului de stat va intra în vigoare, Guvernul trebuie să emită OUG pentru a modifica Legea alocaţiilor de stat pentru a se putea mării într-adevăr alocaţiile pentru copii”, a anunţat, joi, Liviu Dragnea, de la tribuna plenului reunit al celor două Camere.

Printre alte amendamente adoptate, joi de majoritatea PSD-ALDE, se numără cele care prevăd reducerea bugetelor SRI, SIE, SPP, banii fiind alocaţi Ministerul Sănătăţii pentru programul Vitamina D şi pentru suplimentarea subvenţiei de echilibrare către Fondul Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate.