Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu a rămas în buget fără suma de 2,1 milioane de lei. Sunt bani care au fost retraşi din conturile Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Gorj, la solicitarea executorilor judecătoreşti, în cunoscutul caz Tulic.

Este vorba de o tânără de 17 ani care a decedat, după ce a fost tratată la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu. Familia victimei a dat în judecată unitatea medicală şi medicul, într-un dosar de malpraxis şi a obţinut despăgubiri de peste 420.000 de lei. Suma respectivă a fost retrasă de la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Gorj, înainte să fie virată Spitalului Judeţean. S-a întâmplat chiar joi, în ziua în preajma zilei în care trebuiau să fie achitate salariile. Conducerea unităţii medicale a anunţat că a reuşit să plătească salariile, fiind făcute rezerve în ultimul an.

 

 

Beatrice Spătaru
Este ceea ce a ascultat, a văzut, a simţit şi a gândit, fascinată în aceeaşi măsură de culoare, sunet şi cuvânt. E fericită că are puterea să aprecieze frumosul oriunde s-ar ascunde acesta. Gazeta de Sud este pentru ea o echipă fantastică ce o impulsionează să vină cu idei frumoase şi creative.