Al doilea deces survenit la un pacient din Olt și al 69-lea la nivel national s-a înregistrat sâmbătă, 2 februarie 2019. Pacienta din Olt avea 41 ani și alte boli asociate.
Decesul pacientei a survenit sâmbătă, 2 februarie 2019, în cazul acesteia fiind confirmat virusul gripal tip A, subtip (H1) pdm09. Este al doilea deces al unui pacient din Olt în acest sezon gripal. Numărul pacienților diagnosticați cu gripă ajunsese, la 1 februarie 2019, conform unei situații comunicate de DSP Olt, la 87 cazuri, 62 fiind adulți și 25 copii. Femeile au fost mai afectate decât bărbații, iar cele mai multe cazuri confirmate provin din mediul urban – 48.
În Spitalul Județean de Urgență Slatina, secția de Boli Infecțioase, au fost diagnosticate 83 cazuri, confirmate cu analize de laborator, în vreme ce spitalul din Caracal are doar patru cazuri diagnosticate.
Toți pacienții, a mai precizat DSP Olt, au primit tratament antiviral (tamiflu).
Din cei 25 de copii diagnosticați cu gripă, doar șase frecventează colectivități, doi fiind din Slatina (copii de grădiniță), unul din Piatra-Olt, unul din Mărgineni, unul din Găneasa, iar cel de-al șaselea, din Verguleasa.
Alina Mitran
Lucrează în presă din 2000 și ceea ce a început ca un hobby s-a transformat într-o profesie. A absolvit Facultatea de Finanțe, Bănci, Asigurări și Burse de Valori, dar a ales presa scrisă, un domeniu care i-a oferit cele mai mari satisfacții profesionale. S-a alăturat echipei Gazeta de Sud în 2004.