11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateVenezuela: Rețeaua se strânge în jurului lui Maduro, Rusia și China protestează

Venezuela: Rețeaua se strânge în jurului lui Maduro, Rusia și China protestează

China și Rusia au denunțat marți noile sancțiuni americane, care strâng lațul în jurul președintelui socialist Nicolas Maduro, cu o zi înainte de noile proteste la apelul opozantului autoproclamat președinte Juan Guaido, scrie AFP.
„Autoritățile legitime din Venezuela consideră aceste sancțiuni drept ilegale și ne alăturăm în totalitate acestui punct de vedere”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului Dmitri Peskov, care acuză Washingtonul de „ingerință flagrantă”.
„Ne vom apăra interesele în cadrul dreptului internațional, folosind toate mecanismele aflate la dispoziția noastră”, a adăugat el, în condițiile în care Rusia a investit miliarde de dolari în hidrocarburi și armament în Venezuela.
Principalul creditor al Caracasului, China a declarat și ea că se opune „sancțiunilor unilaterale”, prin vocea purtătorului de cuvânt al ministerului Afacerilor Externe, Geng Shuang. Aceste sancțiuni „vor conduce la o deteriorare a vieții populației din Venezuela și (cei care sunt implicați) vor fi responsabili de consecințele grave”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS