18.1 C
Craiova
duminică, 15 septembrie, 2019
Acasă Actualitate Prețul aurului, la cel mai mare nivel din ultimele șase luni

Prețul aurului, la cel mai mare nivel din ultimele șase luni

-

Prețul aurului a ajuns la cel mai înalt nivel din ultimele șase luni, pe fondul turbulențelor de pe piețele bursiere, al reducerii activității guvernului american, precum și al preocupărilor legate de perspectivele cererii anul viitor, transmite Hotnews. Prețul aurului a urcat astăzi cu 0,5%, în continurea câștigurilor de săptămâna trecută.

Aurul a crescut în urma căderii burselor pe plan global, iar investitorii fug de riscuri și se refugiază în aur în urma semnelor de disfuncție de la Washington, cu mai multe surse de îngrijorare, printre care se numără confruntarea lui Donald Trump cu Rezerva Federală, impasul asupra bugetului și urmările demisiei secretarului apărării, James Mattis.

Pe măsură ce contractele futures pe acțiuni ale SUA au scăzut, aurul a crescut până la 1.274,82 dolari pe uncie, cel mai mare preț din iunie, și a fost 1.273,20 dolari la ora 7:22 în Londra, conform Bloomberg. Creșterea este de 4,3% în această lună, după câștiguri mai mici în octombrie și noiembrie. Nouă din cele 15 departamente federale și zeci de alte agenții s-au închis sâmbătă după ce Trump a refuzat să semneze un buget care nu includea bani pentru construcția unui zid de-a lungul frontierei cu Mexicul.

Argintul a crescut, de asemenea, cu 0,6%, ajungând la 14,8675 dolari/uncie, cel mai ridicat din 2 noiembrie. Și platina și paladiul au înregistrat creșteri de preț.

Aldezir MARIN
Aldezir MARIN
A absolvit Facultatea de Filosofie-Sociologie din cadrul Universitatii din Craiova in anul 2003, iar un an mai tarziu Masteratul in Sociologia Comunicarii si Jurnalism. Din 2004 lucreaza in presa, iar in 2005 s-a alaturat colectivului Gazeta de Sud. Din toamna aceluiasi an, misiunea colegului nostru este de a informa cititorii Gazeta de Sud despre cele mai recente si de interes evenimente petrecute in Craiova, Oltenia, dar si la nivel national.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.