18.1 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateLiberalul Florin Citu, reacţie dură la măsurile fiscale intempestive ale Guvernului: "Voi iniţia întâlniri cu toţi cei afectaţi de ordonanţa criminală pentru sectorul privat"

Liberalul Florin Citu, reacţie dură la măsurile fiscale intempestive ale Guvernului: „Voi iniţia întâlniri cu toţi cei afectaţi de ordonanţa criminală pentru sectorul privat”

 

Florin Citu (Foto Mediafax)
Florin Citu (Foto Mediafax)

Vicepreşedintele PNL Florin Cîţu a anunţat, sîmbătă, că în perioada următoare va iniţia întâlniri cu toţi cei care sunt afectaţi de ordonanţa de urgenţă privind măsurile fiscale, adoptată vineri de către Guvern. Acesta explică implicaţii pentru sectorul bancar al taxării activelor financiare, informeaza Mediafax.

„Dragnea, Tăriceanu, Vâlcov, Teodorovici, groparii României recunosc OFICIAL CRIZA! În perioada următoare voi iniţia că vicepreşedinte al PNL pentru economie, alături de colegii mei specializaţi pe sectoare, întâlniri cu toţi cei afectaţi de ordonanţa criminală pentru sectorul privat. Astăzi, explic care sunt implicaţiile pentru sectorul bancar al taxării activelor financiare. PSD+ALDE+UDMR recunosc că AU MINŢIT. Introduc taxe noi pentru că altfel deficitul bugetar depăşeşte 5% în 2019!”, a scris Florin Cîţu, sâmbătă pe Facebook.

Senatorul PNL spune că cei din coaliţia PSD-ALDE, prin această ordonanţă de urgenţă taxează investiţiile şi, prin această măsură, implicit le va distruge.

„Pe rând. În primul rând- ticăloşie. Active financiare înseamnă investiţiile făcute de bănci în economie (în stat, în cetăţeni, în companii). PSD+ALDE taxează investiţiile şi implicit le va distruge. În al doilea rând-prostie. Taxa se referă la ROBOR dar băncile au portofolii cu credite şi în valută. Bineînţeles că îi afectează şi pe aceşti clienţi. În al treilea rând- imbecilitate. Taxa NU reduce ratele celor care au acum credite în lei sau valută. Nu are cum. Contractele respective sunt legate de ROBOR şi atât. Taxa NU reduce ratele creditelor noi, preţul creditelor este determinat de cerere şi ofertă. Taxa reprezintă un cost iar socialiştii de la PSD+ALDE şi UDMR au prezentat doar cum se calculează. Pentru bănci reprezintă creşterea costului cu afacerile în România”, explică liberalul, citat de Mediafax.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS