Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au cerut şi obţinut, luni, arestarea preventivă a unui bărbat de 39 de ani, din Craiova, acuzat că, împreună cu alţi patru suspecţi, a pus la cale o tâlhărie ca în filme. Unul dintre ei s-a îmbrăcat în poliţist şi a tras pe dreapta maşina în care se aflau trei persoane, iar după ce le-au luat banii şi alte bunuri, le-au abandonat pe raza a două comune din Dolj. Maşina victimelor a fost găsită incendiată în altă comună doljeană, iar anchetatorii au stabilit că suspecţii au folosit cagule şi cartele de telefon prepay pentru a nu fi identificaţi.

Totul s-a întâmplat în noiembrie, anul trecut, iar după mai bine de un an de cercetări, anchetatorii au stabilit identitatea supecţilor. „S-a reţinut faptul că, la începutul lunii octombrie 2017, inculpatul a iniţiat şi ulterior a coordonat un grup infracţional organizat în scopul comiterii infracţiunilor de tâlhărie calificată, lipsire de libertate şi distrugere, pentru obţinerea de beneficii materiale, fapte pe care le-a şi comis, ajutat de către ceilalţi membri ai grupului infracţional”.

Despre  modul în care a acţionat, dar şi care a fost prejudiciul total, puteţi citi în ediţia de mâine a GdS.

 

 

 

Aldezir MARIN
A absolvit Facultatea de Filosofie-Sociologie din cadrul Universitatii din Craiova in anul 2003, iar un an mai tarziu Masteratul in Sociologia Comunicarii si Jurnalism. Din 2004 lucreaza in presa, iar in 2005 s-a alaturat colectivului Gazeta de Sud. Din toamna aceluiasi an, misiunea colegului nostru este de a informa cititorii Gazeta de Sud despre cele mai recente si de interes evenimente petrecute in Craiova, Oltenia, dar si la nivel national.