14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateOlt: Veterinarii s-au întors la Rusănești, însoțiți de efective impresionante de jandarmi

Olt: Veterinarii s-au întors la Rusănești, însoțiți de efective impresionante de jandarmi

Deși au rezistat trei zile în fața autorităților venite să le omoare porcii, localnicii din comuna Rusănești, Olt, nu mai pot face nimic. Asta pentru că, astăzi, medicii veterinari s-a întors în comună însoțiți de efective impresionante de jandarmi.
 
Jandarmii și medicii veterinari au descins, vineri-dimineață, cu mai multe autospeciale, pentru a pune în aplicare ordinul de eliminare a tuturor porcilor din localitate, indiferent de vârstă, în vederea prevenirii răspândirii virusului peste porcine africane. Joi, pe 29 noiembrie 2018, s-a reușit neutralizare porcilor din gospodăria primarului localității Rusănești, Alexandru Chirea, imagini de o cruzime extraordinară fiind făcute publice pe o rețea de socializare. Deși s-a vrut un exemplu, primarul nu a reușit, însă, să-și convingă și cetățenii de necesitatea acestei acțiuni, cum nu au făcut-o nici prefectul județului, Silviu Neacși, și mai mulți directori ai instituțiilor județene, care l-au însoțit.
Ordinul emis trebuie dus la bun sfârlșit, au aflat, în schimb, cetățenii din Rusănești, iar în această dimineață autoritățile au descins cu jandarmii. „E prăpăd ce este aici, ne-au îngenunchiat astăzi, nu mai e nimic de făcut. Sunt foarte mulți jandarmi“, a declarat Nicu Defta, consilier local PNL la Rusănești.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS