Acasă Actualitate Olt: Veterinarii s-au întors la Rusănești, însoțiți de efective impresionante de jandarmi

Olt: Veterinarii s-au întors la Rusănești, însoțiți de efective impresionante de jandarmi

-

Deși au rezistat trei zile în fața autorităților venite să le omoare porcii, localnicii din comuna Rusănești, Olt, nu mai pot face nimic. Asta pentru că, astăzi, medicii veterinari s-a întors în comună însoțiți de efective impresionante de jandarmi.
 
Jandarmii și medicii veterinari au descins, vineri-dimineață, cu mai multe autospeciale, pentru a pune în aplicare ordinul de eliminare a tuturor porcilor din localitate, indiferent de vârstă, în vederea prevenirii răspândirii virusului peste porcine africane. Joi, pe 29 noiembrie 2018, s-a reușit neutralizare porcilor din gospodăria primarului localității Rusănești, Alexandru Chirea, imagini de o cruzime extraordinară fiind făcute publice pe o rețea de socializare. Deși s-a vrut un exemplu, primarul nu a reușit, însă, să-și convingă și cetățenii de necesitatea acestei acțiuni, cum nu au făcut-o nici prefectul județului, Silviu Neacși, și mai mulți directori ai instituțiilor județene, care l-au însoțit.
Ordinul emis trebuie dus la bun sfârlșit, au aflat, în schimb, cetățenii din Rusănești, iar în această dimineață autoritățile au descins cu jandarmii. „E prăpăd ce este aici, ne-au îngenunchiat astăzi, nu mai e nimic de făcut. Sunt foarte mulți jandarmi“, a declarat Nicu Defta, consilier local PNL la Rusănești.
Alina Mitran
Alina Mitran
Lucrează în presă din 2000 și ceea ce a început ca un hobby s-a transformat într-o profesie. A absolvit Facultatea de Finanțe, Bănci, Asigurări și Burse de Valori, dar a ales presa scrisă, un domeniu care i-a oferit cele mai mari satisfacții profesionale. S-a alăturat echipei Gazeta de Sud în 2004.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.