19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMarian Vasile: „Sunt prea multe accidente mortale în Craiova. Putem interveni de urgenţă pentru prevenirea lor“

Marian Vasile: „Sunt prea multe accidente mortale în Craiova. Putem interveni de urgenţă pentru prevenirea lor“

În şedinţa ordinară de joi a Consiliului Local Craiova, unul dintre consilierii din opoziţie, Marian Vasile (foto), a ridicat problema traficului din Craiova, care duce la producerea a tot mai multe accidente rutiere, unele chiar grave şi soldate cu decese. Pietonii sunt, de regulă, cei care cad victime, cu toate că traversează regulamentar.
Avem un trafic haotic în oraş, sunt prea multe accidente în ultima vreme şi, din păcate, unele sunt mortale. Am cerut la un moment dat bugetarea unui studiu de trafic, dar nu s-a realizat. Haideţi să facem ceva care să ne ajute să gestionăm această situaţie deloc de neglijat. Ce face Poliţia Locală, divizia rutieră, de exemplu? Există şi o Comisie de Sistematizare a Circulaţiei la primărie, ea ce poate face. Am cerut un raport de la această comisie, dar şi un raport de activitate al Poliţiei Locale, divizia care se ocupă de circulaţia rutieră. Haideţi să întocmim o hartă a punctelor negre din oraş, adică a acelor zone unde se produc frecvent accidente grave şi să intervenim de urgenţă pentru prevenirea lor. Putem face acest lucru“, a spus Marian Vasile.
Consilierul local din partea PNL a venit cu soluţia montării unor dispozitive de limitare a vitezei pe bulevardele Dacia şi Decebal, în dreptul trecerilor de pietoni, pentru a stopa din elanul vitezomanilor, dar spune că astfel de praguri de cauciuc ar putea fi montate în dreptul tuturor trecerilor de pietoni din Craiova sau în zona şcolilor şi a grădiniţelor. „Soluţia cu aceste dispozitive de limitare a vitezei este una simplă şi la îndemână şi nici nu este costisitoare pentru noi. Haideţi să aflăm odată care sunt aceste puncte negre din oraş, unde au loc cele mai multe accidente mortale, pentru a şti unde să intervenim“, i-a îndemnat Marian Vasile pe oficialii Primăriei Craiova.
Consilierul local a întrebat şi de intersecţia străzilor Horia şi Nanterre, una dintre intersecţiile problemă ale Craiovei, unde limitatoarele de viteză nu par să fie suficiente. „Poate găsim şi o altă soluţie aici, o parte din stradă să fie cu sens unic, de exemplu“, a mai spus Vasile. Ca răspuns la cele sesizate de consilierul PNL, primarul Mihail Genoiu a cerut să se mai ia odată în calcul intersecţia străzilor Horia şi Nanterre, din punct de vedere al sistematizării circulaţiei rutiere, şi a spus că va solicita Poliţiei Rutiere o situaţie a accidentelor grave produse în Craiova în ultimul an şi că va fi întocmit şi acel studiu de trafic.
Imagine de la un accident mortal produs pe bulevardul Dacia din municipiul Craiova
Pe marile străzi şi bulevarde din Craiova au loc frecvent accidente rutiere în care victime sunt pietonii, chiar dacă aceştia traversează regulamentar. Unele accidente sunt soldate cu rănirea gravă sau chiar cu decesul acestora, cum s-a întâmplat în data de 16 noiembrie cu tânărul de 30 de ani, lovit de o maşină pe Calea Bucureşti, în zona Mall-ului Electroputere, în timp ce traversa strada pe trecerea de pietoni. La începutul lui 2018, un copil de un an şi tatăl acestuia au fost accidentaţi grav pe o trecere de pietoni din Craiova, de un şofer care a şi fugit de la locul faptei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS