19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate(Video) Gesturi obscene de la tribuna Camerei Deputaților - Florin Iordache a arătat degetul mijlociu cu ambele mâini către Opoziție: Vom merge mai departe, indiferent de opoziția Comisiei Europene!

(Video) Gesturi obscene de la tribuna Camerei Deputaților – Florin Iordache a arătat degetul mijlociu cu ambele mâini către Opoziție: Vom merge mai departe, indiferent de opoziția Comisiei Europene!

Deputatul PSD Florin Iordache, președinte al comisiei speciale pentru legile justiției, a afirmat pe un ton ridicat de la microfonul din plenul Camerei Deputaților că cei de la PSD vor „merge mai departe” cu modificările din justiție, indiferent ce spune Comisia Europeană. De asemenea, acesta a arătat spre Opoziție degetul mijlociu al ambelor mâini, scrie Hotnews. Întrebat ulterior de jurnaliști despre gestul obsecen pe care l-a făcut, Iordache a spus, inițial, că li s-a părut, după care, la întrebările insistente, el a replicat: „Așa, bun, am … cu mâinile ridicate, bun, care e problema?”.

„De ce vreți în continuare ca DNA-ul, în loc să respecte legea să pună presiune pe judecători? Ce vreți mai mult când jumătate din procurorii și judecătorii din România au avut dosare instrumentate de DNA. Noi vrem normalitate, o direcție specializată care să arate monstruozitatea sistemului”, a spus el privind secția specială pentru investigarea magistraților.

„Vom merge mai departe cu toată opoziția pe care a arătat-o Comisie Europeană! Vrem să fim independenți, vrem să decidem potrivit Constituției, nu potrivit presiunii pe care o pun unii sau alții!” a mai spus Florin Iordache.

După ce a coborât de la tribună, Florin Iordache a făcut semne obscene către Opoziție, după un discurs în care i-a atacat pe parlamentarii USR și PNL pentru criticile pe care le-au adus la modificările legilor justiției.

Întrebat ulterior de jurnaliști despre gestul obsecen pe care l-a făcut, Iordache a spus, inițial, că li s-a părut.

„Vi s-a parut părut”, a fost prima reacție a deputatului PSD.

În momentul în care jurnaliștii i-au spus că au imagini în care se poate vedea cum face acel gest, Florin Iordache a răspuns: „Eeee, bun… e un punct de vedere”.

După ce jurnaliștii invocă din nou imaginile filmate, șeful Comisiei pentru modificarea legilor justiției spune: „Așa, bun, am … cu mâinile ridicate, bun, care e problema?”

El s-a lansat apoi în noi acuzații la adresa instituțiilor europene, susținând că criticile Comisiei Europene sunt anormale și este anormal modul în care este tratat Parlamentul României – „ca un parlament de mâna a doua”.

În acest context, întrebat din nou dacă gestul făcut de el în Parlament este normal, Iordache răspunde: „Mă lăsați să vă spun sau cum?”

Nu este însă prima dată când acest gest este făcut în plenul Camerei Deputaților.
În luna iunie, deputatul USR Cristian Ghinea arătat degetul mijlociu celor din grupul PSD, în timp ce pleca de la tribună spre locul său. Acesta a fost huiduit de deputaţii PSD şi ALDE. „În numele partidului ne asumăm şi îmi cer scuze pentru gestul colegului meu”, a urmat imediat replica deputatului USR, Ion Stelian, de la tribuna sălii plenului, potrivit Mediafax. Ulterior, și președintele USR Dan Barna și-a cerut scuze, dar a adăugat că „România primeşte zilnic astfel de gesturi de la PSD-ALDE”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS