Acasă Actualitate Comisia Europeană atrage atenția asupra presiunilor la adresa presei din România: Presa...

Comisia Europeană atrage atenția asupra presiunilor la adresa presei din România: Presa trebuie să poată cere socoteală puterii, liber și fără presiuni

-

​​Raportul MCV al Comisiei Europene a ținut de un factor care merge mai dincolo de sfera de aplicare a mecanismului, dar care are un impact major asupra reformei judiciare și a combaterii corupției, libertatea presei, a declarat prim-vicepreședintele CE, Frans Timmermans, scrie Hotnews.

„Presa și societatea civilă trebuie să poată să ceară socoteală puterii, liber și fără presiuni. Acest lucru reprezintă piatra de temelie a unei democrații funcționale. Trebuie ca presa să poată funcționa liber, fără presiuni. Acest lucru este esențial în orice țară europeană”, a spus Timmermans.

De altfel, în raport se precizează că „o mass-media liberă și pluralistă îndeplinește un rol important în tragerea la răspundere a celor de la putere pentru acțiunile lor, de exemplu prin punerea în lumină a potențialelor cazuri de corupție. Ar trebui să fie clar faptul că, odată cu intrarea în vigoare a Regulamentului general privind protecția datelor, statele membre au obligația de a asigura protejarea libertății de exprimare și informare în ceea ce privește mass-media.”

Anca DUMITRAŞCU
Anca DUMITRAŞCU
Este fascinată de rapiditatea cu care circulă informaţia în mass-media şi crede că dacă lumea s-ar folosi doar de avantajele presei, barierele dintre oameni ar putea fi depăşite mai uşor.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.