Frans Timmermans

Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans şi comisarul european pentru Afaceri Economice, Pierre Moscovici, au salutat victoriile obţinute de Partidul Democrat în alegerile legislative din Statele Unite, relatează site-ul cotidianului Telegraph.
„Sunt inspirat de alegătorii din SUA care au ales speranţa mai presus de frică, politeţea mai presus de impertinenţă, integrarea mai presus de rasism, egalitatea mai presus de discriminare. Şi-au apărat valorile. Acelaşi lucru îl vom face şi noi”, a declarat Frans Timmersmans.

Pierre Moscovici, care în trecut a îndeplinit de asemenea şi funcţia de minstru de Finanţe în Franţa, a postat pe platforma de microblogging Twitter un mesaj ironic la adresa preşedintelui american Donald Trump, care a afirmat că noaptea alegerilor a reprezentat un „succes fantastic”.

„Democraţii au preluat controlul Camerei Reprezentanţilor pentru prima dată în opt ani, în pofida fraudelor electorale ale republicanilor. Donald Trump are dreptate: un succes fantastic”, a scris Moscovici.

Mariana BUTNARIU
Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.