14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateItalia, sub ape. Şapte oameni au murit

Italia, sub ape. Şapte oameni au murit

Şapte oameni au murit în urma furtunilor care s-au abătut peste Italia, care se află în stare de alertă din cauza vremii. Toate râurile şi pârâurile din nordul ţării sunt vizate de cod roşu de inundaţii. Şcolile din mai multe oraşe, inclusiv Roma, sunt închise, iar circulaţia pe mai multe şosele a fost oprită. În nordul Italiei plouă fără încetare de sâmbătă. Ministerul român de Externe a transmis o atenţionare de călătorie.
Ploi abundente, vânt puternic, copaci rupţi, clădiri inundate şi acoperişuri sparte. Acesta este peisajul din Italia, unde aproape pe tot teritoriul ţării a fost emis cod portocaliu de vreme rea, cu excepţia regiunilor Veneto şi Friuli-Veneţia Giulia, unde este cod roşu. Autorităţile au anunţat că din cauza unei alunecări de teren, patru oameni au murit în regiunea Calabria din sudul ţării.
Victimele sunt muncitori care în timpul ploii torenţiale efectuau lucrări la o conductă de canalizare. Situaţia este gravă şi în nordul Italiei, acolo unde mai multe râuri au ieşit din matcă. Zeci de clădiri din regiunea Friuli-Veneţia Giulia au fost inundate.

O situaţie similară s-a înregistrat şi în oraşul Veneţia. Nivelul apei în port a crescut cu un metru, ceea ce a dus la inundarea mai multor străzi. Asta însă nu i-a împiedicat pe un grup de sportivi să participe la o competiţie de alergat. Ei au parcurs ultimii kilometri prin apa rece acumulată pe străzi.

Vremea rea dă mari bătăi de cap şi locuitorilor din oraşul Genova. Acolo, vântul puternic a doborât copaci şi a smuls acoperişuri. Zeci de echipaje de muncitori au intervenit pentru a lichida urmările furtunii. Ploi abundente au fost înregistrate şi în Roma.
Din cauza furiei naturii, şcolile au fost închise, iar locuitorii au fost sfătuiţi să nu iasă din case. Marea a înghiţit o parte din insula Elba.
În cursul dimineții, pompierii anunțau că au desfăşurat deja aproape 500 de intervenţii legate de intemperii începând cu miezul nopţii, însă doar câţiva răniţi uşor au fost semnalaţi până acum.
Dar cele mai multe temeri vizează zona de nord, unde nivelul fluviului Pad a crescut deja cu 2,5 metri în 24 de ore, după ce luna septembrie a fost marcată de precipitaţii cu 60% sub medie, seceta accentuând riscurile de inundaţii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS