10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCutremur de 5,8 grade pe scara Richter, resimțit serios și la Craiova

Cutremur de 5,8 grade pe scara Richter, resimțit serios și la Craiova

Un cutremur de 5,8 grade pe scara Richter a avut loc în această dimineață, la ora 03.38, în România, ora de vara (cu 22 de minute înainte de a se trece la ora de iarna). Seismul cu magnitudinea de 5,8 grade, potrivit Institutului Național de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pamantului (INCDFP), a avut loc în zona seismica Vrancea (județul Buzău), la adâncimea de 150 de kilometri, dar el s-a resimțit serios și în Craiova.

Orașele cele mai apropiate de zona în care s-a produs cutremurul sunt, potrivit INCDFP, Nehoiu (17 km), Covasna (33 km), Întorsura Buzăului (37 km), Târgul Secuiesc (48 km) și Vălenii de Munte (53 km).

Intesitatea cutremurului în zona epicentrala a fost de VI grad(e) Mercalli, mai anunță INCDFP. Inițial, magnitudinea anunțată de Institut a fost de 5,6, dar ea a fost revizuita apoi la 5,8.

Seismul a fost urmat de o replica mai mica, neresimtita la Craiova. Pana în acest moment, la ISU Dolj nu au fost raportate evenimente cauzate de cutremur.

Seismul s-a resimțit nu doar în România, ci și în țările vecine Bulgaria și Republica Moldova, și chiar la granița cu Ucraina.

Ultimul seism produs în zona Vrancea care s-a resimțit la Craiova a avut loc în 24 septembrie 2016. Cutremurul a avut atunci magnitudinea de 5,3 grade pe scara Richter și s-a produs sâmbăta, la ora 02.11. Nici atunci nu au fost raportate urmări în rândul populației.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS