Acasă Actualitate Ludovic Orban, despre îngheţarea salariilor: Parşivi cu două feţe. Una spun la...

Ludovic Orban, despre îngheţarea salariilor: Parşivi cu două feţe. Una spun la UE, alta comunică în România

-

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, referitor la documentul trimis de ministrul Finanţelor, Eugen Teodorivici, către CE care prevede îngheţarea salariilor din anul 2019, că social-democraţii sunt nişte „parşivi cu două feţe”, una spun instituţiilor UE şi alta comunică public în România, informează Medifax.

„Aceşti parşivi cu două feţe, o faţă au când comunică cu instituţiile UE, şi o faţă total diferită o au în momentul în care comunică în faţa opiniei publice din România. Ei sunt în continuae în campanie. Se laudă că dublează pensiile, se laudă că dublează salariile, şi ei trimit la Bruxelles hârtie în care spun că este posibilă îngheţarea salariilor în sectorul public pe anul 2019. Se fac că măresc salariile şi pensiile , iar în timpul asta dau drumul la inflaţie”, a afirmat Ludovic Orban, într-o conferinţă de presă susţinută duminică la sediul PNL Dolj.

Acesta a mai spus că probabil PNL nu va promite în campanie un nivel de creştere a pensiilor, cum a făcut PSD, însă când vor mări pensia, liberalii se vor asigura că aceasta va creşte odată cu puterea de cumpărare a pensiei.

„Poate noi nu o să creştem în campanie pensiile cu cât se laudă PSD, dar noi cu siguranţă atunci când creştem pensia, creştem şi puterea de cumpărare a pensiei. În nicio ţară din lumea asta nu există ceea ce e la noi. Nu poţi să creşti salariile în sectorul public, dacă ţie nu îţi cresc salariile în sectorul privat”, a explicat Orban

Senatorul PNL Florin Cîţu a anunţat, sâmbătă, că PSD va introduce, de anul viitor, măsuri de austeritate şi nu va mai aplica Legea salarizării unitare. Cîţu prezintă în acest sens un document trimis Comisiei Europene de către ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, prin care coaliţia de guvernare promite îngheţarea salariilor în sectorul bugetar în 2019.

În schimb, Eugen Teodorovici, a spus, sâmbătă, că este o variantă de lucru îngheţarea salariilor din 2019, dar asta ar presupune inclusiv aplicarea mai rapidă a Legii salarizării, adică în 2020, nu până în 2022.

Tot sâmbătă, ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a precizat că Legea salarizării se aplică aşa cum a fost publicată în Monitorul Oficial şi că a colaborat cu ministrul de Finanţe, cu toate că au fost speculaţii că se contrazic, subliniind că deşi Comisia Europeană a cerut mai multe scenarii, nu înseamnă că vor îngheţa salariile.

Legea salarizării personalului bugetar a fost adoptată de Camera Deputaţilor, for decizional, la începutul lunii iunie a anului 2017, în perioada Cabinetului Grindeanu, iar aplicarea este programată începând cu 2022.

ȘTIRI VIDEO GdS