14.7 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCioloş către Dăncilă: Sute de cetăţeni au fost bătuţi, gazaţi şi jigniţi; onoarea funcţiei vă cere să demisionaţi

Cioloş către Dăncilă: Sute de cetăţeni au fost bătuţi, gazaţi şi jigniţi; onoarea funcţiei vă cere să demisionaţi

Fondatorul Mişcării România Împreună, Dacian Cioloş, îi solicită premierului Viorica Dăncilă să nu se refugieze „în retorica minciunii şi a conspiraţiei” şi să demisioneze „de urgenţă”, după ce, susţine fostul prim-ministru, „sute de cetăţeni români au fost bătuţi, gazaţi şi jigniţi fără nicio justificare”, informează Agerpres.

„Aveţi datoria de onoare de a rezolva situaţia tensionată în care se găseşte societatea românească. Primul pas este demisia dumneavoastră de urgenţă. Se împlineşte o săptămână de când statul român, puterea politică, Guvernul României pe care îl conduceţi şi Ministerul de Interne aflat în subordinea dumneavoastră au ales să atace cetăţeni români nevinovaţi, care protestau legitim. Toleranţa şi dialogul sunt părţi esenţiale ale democraţiei. Prin folosirea abuzivă, ilegală şi disproporţionată a violenţei împotriva propriilor cetăţeni, Guvernul PSD-ALDE a căzut un test important, a trecut o limită dincolo de care există o singură soluţie: demisia”, a afirmat Cioloş, într-o scrisoare deschisă transmisă prim-ministrului Dăncilă, postată pe site-ul Mişcării România Împreună.

El a adăugat că, în istoria recentă, România a cunoscut „perioade negre” şi violenţe de nepermis, în urma cărora cetăţenii au fost ucişi sau au avut de înfruntat „agresiuni gratuite din partea propriilor conducători”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS