În 2018, industriei de apărare i-au fost acordate 69 de milioane de lei pentru investiții, de peste trei ori mai mult decât în 2017 și de peste patru ori mai mult decât în 2016, se arată într-un raport al Ministerului Economiei, citat de Mediafax.

Conform datelor astfel centralizate, suma acordată industriei de apărare în 2017 a fost de 18,45 milioane de lei, iar în 2016 s-a ridicat la 16,5 milioane de lei.

În raport, Ministerul Economiei a mai inclus Memorandumul de înțelegere dintre Ministerul Economiei, Compania Națională Romarm și General Dynamics European Land Sistem, cu scopul realizării a 227 de transportoare 8×8 PIRANHA 5.

Raportul a mai inclus, de asemenea, și acordul dintre compania americană Lockheed Martin și Romaero, care transformă România în gazda Centrului Regional de echipare și întreținere a elicopterelor Black Hawk pentru Europa Centrală.

Bogdan GROȘEREANU
Lucrează din 2001 în presa scrisă și abordează subiecte diverse cum ar fi evenimentele, subiectele sociale, cele legate de administraţia locală, de politică, economie, dar şi investigație. A urmat traininguri pe jurnalism social, politic, acces la informaţii şi investigație, în special cele prin intermediul Centrului pentru Jurnalism Independent (CJI) şi Rise Project.