9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateÎntâlnire Trump-Putin, la Helsinki

Întâlnire Trump-Putin, la Helsinki

Donald Trump se întâlneşte astăzi la Helsinki cu Vladimir Putin, în încercarea de a îmbunătăţi relaţiile ţării sale cu Rusia.
În timp ce Trump se poate lăuda cu o experienţă de 18 luni la Casa Albă, Vladimir Putin este de 18 ani la putere şi a avut de-a face cu alţi trei preşedinţi americani. În plus, Putin este un fin psiholog şi probabil îi ştie deja slăbiciunile actualului şef de la Casa Albă. Aşa că unii analişti se tem că Putin va reuşi să-l manipuleze pe Trump, mai ales că la început vor discuta doar ei doi, fără consilieri.
Înainte de a ateriza la Helsinki, Donald Trump a părut mai rezervat decât îi stă în fire. “Mă duc cu aşteptări mici, nu mă duc cu aşteptări mari”, a spus el.
Întâlnirea, despre care consilierii săi spun că nu este un summit, vine într-un context complicat. Justiţia americană tocmai a inculpat 12 membri ai serviciilor de informaţii ruse pentru atacul cibernetic care a vizat Partidul Democrat în campania electorală.

Recent, Trump anunţa că va discuta cu Putin despre Ucraina, Siria şi proliferarea nucleară. Unii analişti spun că, dacă Putin a studiat întâlnirea lui Trump cu liderul nord-coreean, atunci ştie că poate obţine concesii dacă îi face promisiuni şi, mai ales, îi flatează orgoliul.
Este exact temerea rivalilor democraţi ai lui Trump, dar şi a unor analişti. Iar faptul că preşedinţii vor discuta mai întâi fără consilieri nu îi linişteşte deloc.
Încă dinainte să-l întâlnească, Trump l-a felicitat pe Putin pentru organizarea “celui mai bun Campionat Mondial de fotbal”. Alţi trei predecesori de-ai săi au încercat să-l înmoaie pe liderul rus făcându-i complimente, dar fără mare succes, deşi toţi au căutat să-şi construiască o relaţie personală cu Putin.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS