14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRăzboiul SUA-China, la un alt nivel: chinezii nu primesc licență pentru a opera pe piața de telefonie americană

Războiul SUA-China, la un alt nivel: chinezii nu primesc licență pentru a opera pe piața de telefonie americană

China Mobile, deţinută de stat, a solicitat Comisiei Federale de Comunicaţii (FCC) SUA o licenţă în 2011, însă după şapte ani de la solicitarea licenţei pentru furnizarea serviciilor de telecomunicaţii, Departamentul de Comerţ al Statelor Unite a recomandat respingerea cererii, în contextul intensificării tensiunilor comerciale dintre cele două state, informează Mediafax.

„După discuţii semnificative cu China Mobile, îngrijorările privind riscurile sporite în calea aplicării legii americane şi a intereselor de securitate naţională nu au putut fi soluţionate. Prin urmare, ramura executivă a guvernului SUA, prin intermediul Administraţiei Naţionale pentru Telecomunicaţii şi Informaţie (NTIA) recomandă ca FCC să refuze cererea de licenţă pentru China Mobile Section 214”, a declarat David J Redl, secretarul adjunct pentru comunicare şi informare la Departamentul de Comerţ.

În data de 19 iunie, Donald Trump a ameninţat că va impune noi taxe produselor importate din China, în valoare de 200 de miliarde de dolari, declarând că aceste noi taxe vor fi aplicate „după ce procesul legal va fi finalizat, în cazul în care China refuză în continuare să îşi schimbe practicile şi dacă decide să continue cu noile taxe pe care le-a anunţat recent”. Decizia a fost luată în contextul în care cele două economii puternice ale lumii se află în pragul unui război comercial.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS