Acasă Actualitate 3 iulie, ziua internațională fără pungi de plastic

3 iulie, ziua internațională fără pungi de plastic

-

Ziua internaţională fără pungi de plastic este marcată an de an pe 3 iulie. Ambalaje folosite pe scară largă în ultimele decenii, acestea au devenit o permanentă sursă de poluare a mediului înconjurător. Ajunse în ape, acestea sunt înghițite de pești, broaște țestoase și alte animale marine, punându-le viețile în pericol. În 2015, Parlamentul European le-a cerut statelor membre ale UE să reducă prin lege utilizarea pungilor de plastic.

Pentru aceasta a noua ediție, zeci de organizații și sute de cetățeni din întreaga lume vor lua măsuri pentru a crește gradul de conștientizare cu privire la impactul asupra mediului și la pericolele pungilor de plastic de unică folosință și pentru a promova soluții mai durabile.

ȘTIRI VIDEO GdS

Încep probele la cald în Craiova

Termo Craiova a anunțat că, din 17 octombrie, încep probele la cald în vederea furnizării agentului termic secundar pentru încălzire. Probele la...

Adolescentă, reţinută după ce a agresat o tânără

O adolescentă, de 19 ani, din Târgu Cărbuneşti, Gorj, bănuită de săvârşirea infracţiunilor de lovire sau alte violențe și tulburarea liniștii și ordinii publice a fost reținută luni.

Un pedofil britanic, ucis în închisoare. A violat zeci de copii

Un pedofil britanic, care avea de executat 22 de condamnări concomitente pentru abuzul a 22 de copii în Malaezia, a fost înjunghiat mortal într-o închisoare din Anglia