Meniul primului prânz servit pe Titanic a fost adjudecat, sâmbătă, contra sumei de 100.000 de lire sterline, potrivit BBC, citat de news.ro.

Prânzul, care a cuprins consommé mirrette, somon, miel cu sos de mentă, între altele, a fost servit ofiţerilor de pe navă pe 2 aprilie 1912, informează Hotnews.

El a aparţinut lui Charles Lightoller, cel mai vârstnic membru al echipajului care a supravieţuit. El l-a înmânat soţiei când vasul a plecat din Southampton pe 10 aprilie 1912.
Licitatorul Alan Aldridge a spus că este „unul dintre cele mai rare meniuri dintre câte există”.
El a fost vândut unui colecţionar britanic în licitaţia care a avut loc la Henry Aldridge and Son, în oraşul englez Devizes.
Un alt exemplar al meniului aceluiaşi prânz a fost scos la licitaţie în 2004, când a fost adjudecat contra sumei de 28.000 de lire sterline.
O cheie de la cabina piloţilor a fost adjudecată de un colecţionar din Texas contra sumei de 78.000 de lire streline, iar insigna unui stewart a fost vândută pentru 57.000 de lire sterline.
Pe 2 aprilie 1912, prima zi în care nava Titanic a făcut exerciţii, echipajul a luat prânzul în principala sală de mese înainte ca pasagerii să se îmbarce, pe 10 aprilie, la Southampton.
Monica Stuparu
Lucrează din 1998 la Gazeta de Sud şi consideră că unul dintre secretele reuşitei în acest domeniu este seriozitatea. E o persoană deschisă la ceea ce este nou, iar cea mai recentă provocare este să descopere tot ce se întâmplă în sistemul medical din Oltenia şi să ofere cititorilor informaţii corecte şi echidistante.