Acasă Actualitate Tibi Ușeriu s-a întors fără piele pe tălpi și cu un deget...

Tibi Ușeriu s-a întors fără piele pe tălpi și cu un deget degerat, după 600 de kilometri la -37 de grade

-

Pentru a treia oară la rând, Tibi Uşeriu câştigă cea mai cumplită competiţie de anduranţă din lume: ultramaratonul Arctic. În ultima săptămână a alergat încontinuu, a parcurs peste 600 de kilometri, înfruntând temperaturi de minus 37 de grade Celsius. A terminat cursa cu picioarele umflate, cu un deget degerat şi fără piele pe tălpi. Dar a depăşit Cercul Polar, a purtat cu el drapelul României şi a scris istorie.Tibi Ușeriu a sosit la finish cu tricolorul în mână, pe-un viscol năprasnic. A terminat cursa în 15 martie, la ora locală 17:20, ora unu noaptea, ora României – mult mai repede decât se preconiza. A devenit singurul om din lume care a reuşit să câştige de trei ori la rând Ultramaratonul de la Cercul Polar, probabil cea mai grea cursă din lume. 618 kilometri prin tărâmul gheţurilor. Într-un loc în care frecvent vântul suflă şi cu 100 de kilometri pe oră, iar termometrele îngheaţă la minus 40 de grade ceslius.

Îs ok, ieri am mers foarte bine, m-am bucurat şi eu. Am o infecţie la un deget, ăla care mi-a degerat prima dată. În rest, aşa, chestii din astea…micuţe, …mi se vede un pic, la câteva degete, un pic carnea, cum tot le-am bandajat şi tot mi-o pus şi mi-o tot luat”,  a spus Tibi Uşeriu.

Din 2016, Tibi este campionul incontestabil al nesfârşitului de gheaţă.

În total, în cele nouă ediții ale Maratonului Arctic Ultra, doar 25 de sportivi au reuşit să treacă linia de sosire. (sursa:digi24)

 

Maria CERNĂTESCU
Maria CERNĂTESCU
A absolvit Facultatea de Drept „Nicolae Titulescu” din Universitatea din Craiova şi lucrează în presa scrisă din 2004. În momentul actual este unul dintre puţinii jurnaliști locali care se ocupă de domeniul asociaţiilor de proprietari.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.