23.8 C
Craiova
duminică, 22 septembrie, 2019
Acasă Actualitate Noi sancţiuni împotriva Rusiei, adoptate de Statele Unite din cauza unor atacuri...

Noi sancţiuni împotriva Rusiei, adoptate de Statele Unite din cauza unor atacuri cibernetice

-

Administraţia Donald Trump a anunţat, joi, noi sancţiuni împotriva Rusiei, din cauza unor atacuri cibernetice asupra infrastructurii energetice, nucleare şi aeriene din Statele Unite.
Potrivit Mediafax, Departamentul american al Trezoreriei a anunţat joi introducerea a cinci entităţi şi a 19 indivizi pe lista sancţiunilor.
Steven Mnuchin, secretarul american al Trezoreriei, a denunţat o serie de atacuri cibernetice „periculoase” lansate de Rusia, referindu-se inclusiv la ingerinţele în scrutinul prezidenţial din 2016.
„Administraţia SUA confruntă şi contracarează activităţile cibernetice ruse, inclusiv ingerinţele în scrutinul prezidenţial american, atacuri cibernetice distructive, intruziuni asupra infrastructurii esenţiale”, a afirmat Mnuchin.
Potrivit unor surse, printre persoanele vizate de noile sancţiuni se numără agenţi ai Serviciului Federal rus de Securitate (FSB) şi ai Serviciului rus de Informaţii Militare (GRU).
Conform serviciilor de informaţii americane, preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a ordonat campania de influenţare a rezultatului scrutinului prezidenţial din SUA în scopul facilitării victoriei lui Donald Trump şi în ambiţia de a submina sistemul liberal-democratic occidental.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.