Acasă Actualitate Celebru fotograf, acuzat de hărțuire sexuală

Celebru fotograf, acuzat de hărțuire sexuală

-

Celebrul fotograf Mario Testino este acuzat de hărțuire sexuală de 13 persoane citate într-un articol din New York Times, scrie News.ro

Acest nou episod, care a cuprins lumea industriei de divertisment, mass-media şi politica după dezvăluirile făcute de către cotidianul The New York Times despre Harvey Weinstein, îl include şi pe un alt fotograf de modă Bruce Weber.

Într-o declaraţie transmisă AFP, directorul general al grupului de presă Condé Nast (care cuprinde Vogue, Vanity Fair şi GQ), Bob Sauerberg, şi directorul artistic Anna Wintour, au afirmat că iau „foarte în serios” aceste acuzaţii.

Ei au luat decizia de a nu mai colabora cu niciunul dintre fotografi „până la noi ordine”.

De origine peruană, Mario Testino, în vârstă de 63 de ani, a fotografiat în cei peste 40 de ani de carieră zeci de campanii publicitare pentru marile case de modă iar imaginile sale au apărut în cele mai prestigioase reviste, în special în Vogue.

El este cel care a realizat fotografia jucătoarei de tenis Serena Williams cu bebeluşul ei pentru coperta din februarie a revistei, care a fost dată publicităţii săptămâna aceasta.

El a semnat şi portrete ale celebrităţilor, printre care fotografia oficială de logodnă a prinţului William cu Kate Middleton, precum şi o serie de clişee cu prinţesa Diana în 1997, publicate în revista Vanity Fair.

 

Bogdan GROȘEREANU
Bogdan GROȘEREANU
Lucrează din 2001 în presa scrisă și abordează subiecte diverse cum ar fi evenimentele, subiectele sociale, cele legate de administraţia locală, de politică, economie, dar şi investigație. A urmat traininguri pe jurnalism social, politic, acces la informaţii şi investigație, în special cele prin intermediul Centrului pentru Jurnalism Independent (CJI) şi Rise Project.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.