Sarbatoarea de Boboteaza la Calafat
Sarbatoarea de Boboteaza la Calafat

Sute de calafeteni s-au strans in portul de la Dunare, pana la aceasta ora, unde asteapta sa inceapa slujba de Boboteaza. Inainte sa ajunga soborul de preoti, sarbatoarea a inceput cu un moment artistic oferit de ansamblul folcloric din Calafat.

Dupa slujba de Boboteaza, crucea a fost aruncata in Dunare. Momentul cel mai asteptat al zilei este acela in care un tanar din partea locului, Viorel Oanca, in varsta de 39 de ani, se arunca in apele reci ale fluviului, pentru a recupera crucea. A devenit o traditie ca Viorel Oanca sa intre de Boboteaza in apele Dunarii. Calafeteanul se arunca in apa dupa cruce de 12 ani incoace, conform autoritatilor. Asa s-a intamplat si astazi, cand barbatul a recuperat crucea din fluviu.

El va primi un premiu in valoare de 700 de lei, din partea Primariei Calafat.

 

Carmen Rusan

Ramona OLARU
Lucrează din 2001 în mass-media şi consideră că cel mai important lucru în această meserie este corectitudinea. Jurnalist specializat pe domeniul economico-financiar, își călăuzește pașii după motto-ul „În afaceri, ca și în viață, trebuie să fii fair-play. Doar în acest fel câștigi cu adevărat!”